Cisco sluit fiscaal 2019 sterk af

Cisco heeft de resultaten voor het vierde kwartaal en het volledige boekjaar 2019 bekend gemaakt. De omzet in Q4 bedroeg 13,4 miljard dollar, het nettoresultaat kwam uit op 2,2 miljard dollar.

“Onze resultaten in het vierde kwartaal betekenden een sterk einde van een geweldig jaar. We presteren goed in een dynamische omgeving, leveren enorme innovatie in onze portfolio en breiden ons marktleiderschap uit”, aldus bestuursvoorzitter en CEO Chuck Robbins. “We streven ernaar onze klanten blijvende waarde te bieden via gedifferentieerde oplossingen, en we zijn goed gepositioneerd om te profiteren van de toekomstige groeimogelijkheden.”

De totale omzet (GAAP) over het volledige boekjaar kwam uit op 51,7 miljard dollar, een stijging van 7 procent. Het netto resultaat was 11,6 miljard dollar, de winst per aandeel was kwam uit op 2,61 dollar. Non-GAAP resulteerde dat in netto-inkomsten ten bedrage van 13,8 miljard dollar, een plus van 9 procent in vergelijking met fiscaal 2018. De non-GAAP winst per aandeel kwam uit op 3,10 dollar, een stijging van 20 procent.

Voor het lopende eerste kwartaal van het nieuwe boekjaar wordt een bescheiden omzetgroei van 0 tot 2 procent verwacht, wat neerkomt op een omzet van 13,1B tot 13,36 miljard dollar en een winst per aandeel van 80 tot 82 dollarcent.

Meer informatie: www.cisco.com