CHIP: Cloudfest, het nieuwe jasje voor World Hosting Days

CloudFest, de nieuwe naam voor World Hosting Days, vond dit jaar plaats van 10 tot 16 maart op de vertrouwde locatie van het grootste pretpark van Europa in het Zuid-Duitse Rust. Dit grootste event voor de hosting- en cloudbusiness is bedoeld voor VAR’s, system integrators, telecomproviders, ISP’s, ISV’s, Registrars, Registries, corporate IT-teams uit de Fortune 500 en MSP’s.

Ruim 6.500 internationale bezoekers uit de hosting- en cloudwereld verzamelden zich dit jaar in Rust, waar ze zich konden laten bijpraten door de medewerkers van de ruim 200 exposanten, en hun specifieke (vak)kennis konden opfrissen tijdens de presentaties van de 250 sprekers die in de loop van de week acte de présence gaven.

Volgens opgave waren er dit jaar ongeveer 600 Nederlandse bezoekers, iets minder dan vorig jaar. Op maandagavond was direct het grootste feest, de ‘Dutch Night’, de Nederlandse openingsparty van ISP Connect, die net als vorig jaar in Hotel Castillo Alcazar was georganiseerddoor Simon Besteman en zijn mensen. Daar kwamen de Hollandse gasten massaal naar toe, naar schatting ruim 300 man, waaronder veel bekende gezichten. Als vanouds weer erg gezellig.

CloudFest startte formeel op dinsdag en wat opviel was dat bepaalde grote stands ontbraken en dat standhouders gekozen hadden voor een kleinere, meer bescheiden presentatievorm. Ook ontbrak dit jaar de extra buitentent. Niettemin was de congreszaal doorgaans goed gevuld. Het programma was breed en voorzag in tal van interessante sprekers. Bijzonder was weer de presentatie van Edward Snowden, die via een satellietverbinding tot stand kwam omdat hij nog steeds de ‘most wanted Man in the World’ is. Tussen de presentaties door zag je overal mensen ijverig socializen en netwerken, vooral ook buiten de expo hal.

CloudFest 2019 is van 23-29 maart 2019. Informatie: www.cloudfest.com/agenda.

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine nummer 3-2018]

Lees het artikel hier in PDF