ChannelConnect magazine nummer 7 nu online

CONSOLIDATIE EN DISRUPTIE

Als uitgever sta je soms ineens voor een grote verrassing: op de dag dat dit magazine op de drukpers lag, werd bekend dat T-Mobile Nederland en Tele2 Nederland mogen fuseren. Dus: STOP DE PERSEN. Helemaal omdat er in deze uitgave van ChannelConnect een interview is opgenomen met Léon Toet, CCO Business bij T-Mobile Nederland, die tevens één van de tafelgasten was bij This is IT.

 

Wil je ChannelConnect nummer 7 van 2018 nu al online lezen? Dat kan onderaan deze pagina!

Na afloop van dit event sprak eindredacteur Marco Mekenkamp ook nog met hem. Dit gesprek is te zien op het nieuwe channelconnect.tv. In het in deze uitgave opgenomen IoT Dossier vind je daarnaast ook nog een interview met Martijn Teekens, directeur sales B2B van T-Mobile Nederland.

‘Zullen we het doen of niet?’ Dat dachten ze mogelijk in de boardroom van Logitech: Plantronics overnemen voor een slordige 2,2 miljard dollar? En dat terwijl Plantronics zelf amper vier maanden geleden Polycom inlijfde. En wat te denken van de overname van Red Hat door IBM, de grootste in de geschiedenis van ‘Big Blue’? Ik zie dat als ‘disruptieve consolidatie’, een nieuw fenomeen waarbij twee vliegen in één klap worden geslagen: aan de ene kant schaalgrootte als wapen tegen de ‘gevestigde orde’, aan de andere kant disruptie om het tegen nieuwkomers in de markt op te kunnen nemen. Het tij zit mee: de oorlogskassen zijn gevuld omdat de ICT-sector momenteel op volle toeren draait… Iedereen slijpt de messen, ook omdat het niet zolang meer duurt voordat de start-ups van enkele jaren geleden – met de toename van het aantal millennials dat aan touwtjes trekt – de komende jaren voor (nóg) meer concurrentie gaan zorgen.

In telecomland wordt ISDN uitgefaseerd en komen er nog steeds nieuwe operators bij in de toch al overvolle telecommarkt. En in de IT-markt worden applicaties of apps steeds meer leidend als het gaat om investeringen. Low-code- of no-code-ontwikkelaars zijn de nieuwe disruptors in de IT-markt.

Dat kwam ook naar voren tijdens ons – zeer geslaagde – event ‘This is IT’, waarbij Matthijs van Nieuwkerk optrad als gastheer, met Lotte de Bruijn van Nederland ICT als zijn tafeldame. Van haar een daarop aansluitende column in deze uitgave. En wat er allemaal nog meer ter sprake kwam lees je in ons uitgebreide This is IT-verslag. Eén van de – terechte – constateringen was dat de ‘nieuwe generatie’ nog bepaald ondervertegenwoordigd is, iets waar wij bij onze voorbereidingen voor volgende editie op woensdag 29 mei 2019, zeker rekening mee zullen houden. Zoveel zijn wij inmiddels wel aan onze stand verplicht.

Eric Luteijn, uitgever
eric@channelconnect.nl

Klik op de cover en lees ChannelConnect nummer 7 van 2018 nu online.