ChannelConnect magazine nummer 6 nu online

KOM BESLIST NAAR THIS IS IT

Digitale transformatie, het thema van deze uitgave, lijkt inmiddels alweer een platgelopen pad. Natuurlijk weet iedere businesspartner dat de businessmodellen van softwarefabrikanten, maar ook distributeurs, een pay-as-you-go-model hebben. Weten is één ding, maar hoe integreer je dat in je eigen businessmodel en ontwikkel je terugkerende inkomsten naast je vertrouwde transactie-business?

 

Wil je ChannelConnect nummer 6 van 2018 nu al online lezen? Dat kan onderaan deze pagina!

Gelukkig is er nog steeds veel behoefte aan on-premise hard- en software bij klanten: op kantoor in de racks, op de bureaus en de wifi -apparatuur aan het plafond. Daar hoort vanzelfsprekend software bij die soms op het oude jaarlicentiemodel is gebaseerd, maar soms ook al op het nieuwe MSP-model. Natuurlijk hoeft en gaat niet alles naar de cloud en gaat de traditionele IT niet volledig de deur uit. Het beste is een hybride model van on-premise, cloud en beide licentiemodellen van de software. De komende jaren zal dat voor het merendeel van je klanten gelden: het beste van beide werelden kiezen, het ene doen en andere niet laten. Maar daarmee wordt ICT er niet bepaald makkelijker op. Tijdens het This is IT Congres van ChannelConnect gaan we daarom, samen met Matthijs van Nieuwkerk, uitgebreid in op de complexiteit van de ICT-sector, bezien vanuit de ogen van de eindgebruiker. Tijdens het ochtendcongres zal Matthijs van Nieuwkerk in vier discussierondes met panelleden van gedachten wisselen over stellingen die ons allemaal aangaan.

Door de indeling van de gesprekken nemen we je mee langs de behoeftes en frustraties van eindgebruikers in het ICT-kanaal, gaan we in op de kansen die blijven liggen voor vendoren, distributeurs en resellers en kijken we naar oplossingen die worden geboden op het gebied van IoT, security, communicatie, circulair en SaaS, HaaS et cetera. Tot slot onderzoeken we hoe jullie als channelpartners de eindgebruiker ook in de toekomst kunnen blijven servicen. Want zoals gezegd: de problemen worden steeds complexer, de oplossingen worden steeds slimmer, maar wie knoopt de problemen en de oplossingen aan elkaar?

Niet alleen vandaag en morgen, maar we kijken ook verder. Welke belangrijke ontwikkelingen kunnen we nog verwachten en hoe zal de samenwerking tussen het kanaal en de eindgebruiker er over vijf tot tien jaar uitzien?

Kom naar This is IT en ga met ons, je collega’s en de vendoren op zoek naar de antwoorden waar je zelf én je klanten beter van worden.

Eric Luteijn, uitgever
eric@channelconnect.nl

Klik op de cover en lees ChannelConnect nummer 6 van 2018 nu online.