ChannelConnect magazine nummer 4 nu online

ZOMERDIP BESTAAT NIET MEER

De eerste helft van 2018 zit erop en als ik het groeiende aantal aanvragen voor redactionele en commerciële ondersteuning zie, wijzen alle tekenen erop dat de business over de hele linie profiteert van de positieve ontwikkelingen in de aantrekkende markt.

 

Wil je ChannelConnect nummer 4 van 2018 nu al online lezen? Dat kan onderaan deze pagina!

Het thema van deze uitgave is big data, BI, AI en IoT. Een breed gebied van onderling met elkaar verbonden onderwerp. Er doemen ontzettend veel nieuwe mogelijkheden op, waarvan blockchain en cryptomining er een paar zijn. We vragen ons op de redactie wel af hoe het zit met de enorme computerkracht – en dus energie – die dat kost en hoe dat dan de toekomst kan worden? Wordt dit het nieuwe internet of is het een tussenstap?

Als je dit blad leest zit de eerste CeBIT ´nieuwe stijl´ erop, waarbij de oude beursformule grondig overhoop is gehaald en ´infotainment´ een belangrijke rol heeft gekregen om met name ook een jonger publiek te trekken en het belangrijkste ICT-event in Europa weer nieuw leven in te blazen. Of dat is gelukt lees je in de volgende editie.

Bedrijfskritische IT-infrastructuur stond centraal op de agenda van Datacloud 2018, die van 12 tot 14 juni in Monaco is gehouden. Het is de ‘place to be’ voor de internationale datacenterbusiness en onze redacteur Michiel van Blommestein is ter plaatse voor een verslag in het Datacenter & Cloud Dossier. Daarvan zijn de voorbereidingen in volle gang. Ook hier veel ontwikkelingen, overnames en bouw van nieuwe datacenters; het lijkt alsof er al (te)veel capaciteit is, maar men wil voorbereid zijn op de verwachte groeiexplosie die big data veroorzaakt. Recente highlights zijn de overname van EvoSwitch, de bouw van e-shelter (NTT), verbouwingen bij Maincubes, Smartdc en Bytesnet Groningen en de opening van het Datacenter.com in Amsterdam.

Het recent op de mat gevallen Telecom & VoIP Dossier gaat in op de vele ontwikkelingen in het telecomlandschap, zoals de overname van Motto door Destiny en het zichtbaar worden van VoIPGRID uit Groningen, dat in stilte is uitgegroeid tot de nummer 3 op de vaderlandse VoIP-markt.

Het wordt geen rustige zomer… Er staan al diverse events op de kalender en wij bereiden ondertussen ChannelConnect Magazine nummer 5 voor met als centraal thema ‘De digitale werkplek’ die op 15 september verschijnt. De redactie (redactie@channelconnect.nl) staat open voor input en suggesties.

Ondanks alle drukte wens ik jullie allemaal een welverdiende en ontspannende vakantie toe.

Eric Luteijn, uitgever
eric@channelconnect.nl

Klik op de cover en lees ChannelConnect nummer 4 van 2018 nu online.