Capgemini lanceert nieuwe generatie Managed Security Operations Center diensten

IT-dienstverlener Capgemini heeft in samenwerking met IBM Security een nieuwe generatie Managed Security Operations Center (SOC) op de markt gebracht. De nieuwe Pay-as-you-Go dienstverlening wordt vanuit India geleverd en ondersteunt bedrijven bij de bescherming tegen cyberaanvallen.

Cyberaanvallen worden steeds frequenter, complexer en omvangrijker. Het is voor bedrijven een uitdaging om medewerkers te vinden die over de juiste expertise en ervaring beschikken om de cybersecurity processen op een goede manier in te richten. Veel bedrijven zijn hierdoor onvoldoende in staat om snel te reageren op mogelijke aanvallen. Met de nieuwe Pay-as-you-Go SOC diensten van Capgemini en IBM hoeven bedrijven zelf geen tijd, geld en middelen meer te investeren in de ontwikkeling van cybersecurity diensten en scholing van personeel.

De nieuwe diensten zijn een aanvulling op het bestaande Managed SOC dienstenaanbod van Capgemini. De expertise van IBM QRadar op het gebied van analytics wordt gecombineerd met Capgemini’s expertise op het gebied van detectie en aanvalscenario’s. Ook voorziet Capgemini in een koppeling met incident management en bestaande beheerprocessen, zodat klanten effectief herstelmaatregelen kunnen doorvoeren. Afhankelijk van de wensen van een bedrijf kunnen de diensten in verschillende pakketten worden afgenomen: van een instapniveau (brons), waarbij voornamelijk via Security Information en Event Management (SIEM) technologie wordt geleverd, tot meer uitgebreide pakketten (zilver en goud) waarbij Advance Threat Intelligence wordt toegevoegd aan de SIEM technologie, evenals sandboxing, security analytics en Governance, Risk en Compliance. Hiermee worden bedrijven in staat gesteld om real-time te reageren op nieuwe cyberdreigingen.

Meer informatie: www.capgemini.com/managedSOC