Capellas (ex-Compaq) leidt Acadia

Michael Capellas, de voormalige baas van Compaq Computer, is door EMC en Cisco gevraagd hun gezamenlijke datacenterbedrijf Acadia te leiden.

Acadia is een half jaar geleden opgericht als joint-venture van Cisco en EMC. Ook EMC’s dochterbedrijf VMware doet erin mee. Het nieuwe bedrijf brengt het zo geheten Virtual Computing Environment (VCE) op de markt, een totaaloplossing voor datacenters. Als CEO van Acadia moet Capellas rapporteren aan John Chambers en Joe Tucci, respectievelijk de hoogste baas van Cisco en de topmanager van EMC.

Acadia verkoopt binnen zijn VCE-concept de zogeheten Vblocks, bouwstenen voor het datacenter bestaande uit technologie van de drie partners binnen de joint-venture. In de afgelopen zes maanden heeft Acadia 45 partners en zes system integrators aan zich weten te binden. Nog eens 200 partners zijn bezig met een certificeringtraject.

Capellas verliet Compaq nadat het was overgenomen door HP, in 2002. Hij werd CEO van WorldCom, dat hij na 2006 verliet toen het fuseerde met Verizon. Na een halfjaartje Serena Software werd hij de nieuwe CEO van First Data. Daarnaast is hij lid van de Board of Directors van Cisco.