Brocade: IT-systemen moeten zich constant aanpassen

 

Sander Bakker, sales manager Benelux van Brocade

Digitale transformatie staat hoog op de agenda van organisaties die hun IT-systemen hiervoor agile en flexibel moeten aanpassen. “Onze focus ligt op het ‘meeveranderende’ netwerk”, zegt Sander Bakker.

 

De onstuitbare opmars van digitalisering in vele sectoren heeft ‘digitale transformatie’ hoog op de agenda van organisaties gezet”, zegt sales manager Sander Bakker van Brocade. “Om te overleven, succesvol te zijn én te blijven, moeten de IT-systemen zich aan de toenemende belasting kunnen aanpassen en daarom om agile en flexibel te kunnen zijn. Het netwerk verbindt alles en iedereen. Cloud, social, mobiel, big data en noem maar op. Brocade focust zich op het ‘meeveranderende netwerk’ dat voor de zichtbaarheid van en informatie uit het netwerk zorgt die IT-beheerders nodig hebben.”

Brocade SLX-platform

ChannelConnect-Brocade-Sander-Bakker
Sander Bakker

“Wij bieden hiervoor het SLX-platform. Dit platform bestaat uit diverse datacenter switches en routers waarin we de visibiliteit naar de switches zelf hebben gebracht. Zo kunnen we een analyse path creëren naar een guest-VM binnen de switch zelf, alvorens data door te sturen naar analyse tools buiten de switch. Met de Brocade Workflow Composer bieden wij cross domain automation op het gebied van compute, networking en storage. Bijvoorbeeld, bij storingen van switches, start er een closed loop-activiteit op basis van ‘if this, then that’ en wordt de storing na registratie op de sys-log server dan wel automatisch opgelost of naar de helpdesk geëscaleerd”, aldus Bakker.

“De Workflow Composer is een van onze geautomatiseerde suites waarmee op een relatief eenvoudige manier netwerken kunnen worden gecreëerd en switches kunnen worden toegevoegd die zichzelf instellen op basis van informatie uit het netwerk zelf. Dat zorgt voor consistente configuraties, snellere provisioning, compliance en lagere OPEX. Allemaal voorwaarden voor een succesvolle digitale transformatie. Het snel kunnen inspelen op veranderende omstandigheden, is daarvoor een eerste vereiste.”

Marktkansen

“Al deze ontwikkelingen geven onze channelpartners grote businesskansen. Intelligente network automation maakt het verschil tussen het slagen of falen van een transformatieproces”, gaat Bakker verder. “Met onze intrinsiek geautomatiseerde hardware en beheersoftware kunnen onze channelpartners het verschil maken in de markt en een cross domain-oplossing bieden voor de netwerk-, storage- en compute-uitdagingen bij hun klanten. Dat kunnen grote datacenters zijn, maar ons portfolio met SLX- en VDX-oplossingen en software komt vooral tot zijn recht bij bedrijven die eigen datacenters runnen. Daarbij kunnen resellers ook hun eigen toegevoegde waarde van advies en ondersteuning omzetten in kansrijke offertes waarmee klanten écht kunnen worden geholpen”, zo besluit Sander Bakker. «

ChannelConnect-Brocade-Contactinformatie

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine nummer 6-2017]

Lees het artikel hier in PDF