Bol.com opent digitale boekenwinkel voor e-readers met wifi

Bol.com opent vandaag zijn digitale boekenwinkel voor e-readers met draadloos internet (wifi) via e.bol.com. Klanten met een geschikte e-reader kunnen voortaan ook via draadloze netwerken digitale boeken aanschaffen.

Bol.com breidt bewust de mogelijkheden voor het kopen van boeken verder uit. Zo kunnen nog meer mensen de voordelen van digitaal lezen ervaren en hebben klanten de keuze uit verschillende verkoopkanalen.

De winkel is in eerste instantie beschikbaar op de BeBook Neo. In de virtuele schappen staan digitale boeken die direct te kopen en te downloaden zijn. In de wifi-winkel introduceert bol.com ook automatische incasso. Zo kunnen digitale lezers nog gemakkelijker hun favoriete boek overal en altijd downloaden en meteen lezen.

Titels die gedownload zijn op de e-reader zijn ook terug te vinden in de bestelstatus op bol.com. Mocht de gebruiker deze digitale boeken via een ander apparaat willen lezen, dan kan dat natuurlijk ook.

Digitaal lezen steeds populairder

De populariteit van digitaal lezen groeit. Sinds de introductie van digitaal lezen door bol.com in augustus 2009 is de bekendheid met het fenomeen aanzienlijk gestegen. Dat geldt zowel voor het digitale boek als voor de e-reader, zo blijkt uit recente cijfers van Gfk. In april van dit jaar was 29 procent van de mensen bekend met digitale boeken en e-readers, terwijl dat een jaar geleden nog op respectievelijk 18 en 11 procent lag.

Explosieve groei

De toegenomen bekendheid vertaalt zich ook in de verkoop. Het aandeel verkochte e-readers en digitale boeken groeit nog dagelijks. In de aanloop naar de vakantie zag de winkel zelfs een verdrievoudiging in de verkopen van digitale boeken en readers. Verwacht wordt dat de mogelijkheid om nu ook draadloos boeken te kunnen kopen een extra stimulans is voor deze, toch al snel groeiende markt.

Lezers met een e-reader voorzien van wifi hebben toegang tot de wifi-winkel. De BeBook Neo is de eerste in het assortiment, maar bol.com is van plan om daar zo snel mogelijk meer wifi e-readers aan toe te voegen.