Bitdefender neemt RedSocks Security over

Securityspecialist Bitdefender heeft de overname van RedSocks Security bekendgemaakt. Als onderdeel van de M&A-strategie breidt deze strategische overname het portfolio en de markt van Bitdefender uit met netwerksecurity en analytics. De overname is een volgende stap in de stabiele groeistrategie van Bitdefender.

Het Nederlandse RedSocks Security is gespecialiseerd in de automatische detectie van verdacht netwerkgedrag en het vechten tegen cybercrime. Door Machine Learning, Artificial Intelligence en Cyber Threat Intelligence te combineren, levert de organisatie niet-intrusieve, real-time detectie-oplossingen en incident response-diensten voor klanten. Hiermee worden geavanceerde inbreuken op het netwerk gesignaleerd die door andere geïmplementeerde netwerksecurity-oplossingen niet worden gedetecteerd.

Florin Talpes, CEO en oprichter van Bitdefender: “Bij Bitdefender zijn we met deze toevoeging in staat om onze klanten en die van RedSocks Security nog sterkere beveiliging te bieden tegen geavanceerde cyberaanvallen. Door de toevoeging van de netwerkanalytics en threat intelligence, een compleet endpoint-preventie-, detectie en reactieplatform, profiteren klanten van een meer uitgebreide en gelaagde aanpak van security. Bovendien biedt de combinatie dieper inzicht in het dreigingslandschap.”

Pepijn Janssen, oprichter van RedSocks Security, voegt daaraan toe: “Toen we ons bedrijf in 2012 begonnen, was ons doel om oplossingen te bouwen die ieder type organisatie konden helpen en die op de lange termijn toegevoegde waarde leveren. Samen met Bitdefender gaan we dit doel nu behalen. We zijn ontzettend trots dat we erkend zijn door en nu onderdeel zijn van een visionair cybersecuritybedrijf als Bitdefender.”

Zowel de VS als Europa zijn essentiële markten voor Bitdefender. Aan de ene kant biedt het portfolio van RedSocks Security meer saleskansen voor Bitdefender wereldwijd en tegelijkertijd versnelt de acquisitie de go-to-market tractie van het bedrijf binnen Europa. Bitdefender is al meer dan twaalf jaar actief op de Nederlandse markt met oplossingen voor zowel consumenten als bedrijven. Het bedrijf heeft een juridische entiteit in Nederland. Met de toevoeging van RedSocks Security en zijn personeel, zal Bitdefender zijn business in Nederland uitbreiden en krijgt het nog meer voet aan de grond binnen de Noord-Europese markt.

Meer informatie: www.bitdefender.com