Bechtle groeit harder dan verwacht

IT leverancier Bechtle zag in de periode april tot juni de omzet met 30,7 procent toenemen tot 1,26 miljard euro. De organische groei in het tweede kwartaal bedroeg 16,9 procent, in thuisland Duitsland zelfs 18,3 procent.

Ook de winst (Ebitda) steeg met 30 procent naar 57,1 miljoen euro, de winst voor belastingen kwam uit op 55,7 miljoend euro.

In de businessgroep IT-systeemhuizen en Managed Services – rond 70 IT-Systeemhuizen in de DACH-regio – wist Bechtle de omzet met 20,4 procent te vergroten naar 814,8 miljoen euro, wat neerkomt op een organische groei van 17,2 procent. De groei kwam met name uit de segmenten Cloud en Managed Services, maar ook de klassieke systeemhuisbusiness droeg zijn steentje bij.

B2B-E-Commerce omzet booming

De businessgroep IT-E-Commerce (Bechtle direct) wist in het kwartaal 54,8 procent meer om te zetten en noteerde 446 miljoen euro. Daaraan droegen enkele buitenlandse overnames, zoals de Inmac Wstore in Frankrijk, bij. Organisch nam deze business met name in Duitsland, het VK, Italië, Nederland en Spanje, met 50,5 procent toe tot 22,8 miljoen euro.

Bestuursvoorzitter Thomas Olemotz toonde zich optimistisch over de vooruitzichten: “Ondanks de algemene economische situatie zijn we ervan overtuigd dat we onze jaardoelstellingen gaan halen. Op basis van het sterke eerste halfjaar gaan we ervan uit dat onze resultaten duidelijk hoger gaan uitvallen dan in 2018.”

Meer informatie: www.bechtle.com