Bechtle ziet omzet en winst stijgen met dubbele cijfers

De van oorsprong Duitse IT-dienstverlener Bechtle heeft boekjaar 2017 afgesloten met een stijging van 15,4 procent in netto omzet, die uitkwam op 3,75 miljard euro. De winst voor belastingen groeide ook met dubbele cijfers, namelijk 14,2 procent, tot 196,18 miljoen euro.

Ongeveer 2,51 miljard euro, twee derde van de totale omzet, werd gerealiseerd door Bechtle Duitsland.

Thomas Olemotz, ceo van Bechtle, noemde de lancering van het e-commerceplatform van het bedrijf als belangrijkste wapenfeit in 2017 samen met het nieuwe cloud platform en de verhuizing van het Bechtle-datacenter naar Europa’s grootste datacentercampus in Frankfurt.

Verder werden er in zowel de eerste als de laatste zes maanden van het jaar voor rond 33 miljoen euro aan strategische investeringen gedaan om de toekomstige concurrentiepositie te verzekeren. Zo bedroegen de totale investeringen voor het jaar 67,2 miljoen euro. “Ook in 2017 hebben we opnieuw geïnvesteerd in tal van toekomstgerichte projecten die belangrijk zijn voor ons bedrijf,” aldus Olemotz, die verder aangaf dat Bechtle tegen 2020 een omzet van 5 miljard euri realiseren. Bechtle is in Nederland actief onder de merkname ARP, Bechtle Direct en Buyitdirect.com.

Meer informatie: www.bechtle.com