Bechtle werkt internationaal samen met Amerikaanse PC-Connection

De Europese IT-reseller Bechtle heeft een internationale alliantie gesloten met de Amerikaanse IT handelsonderneming PC Connection Inc, gevestigd in Merrimack, New Hampshire. Door de overeenkomst kan Bechtle inspelen op de toenemende vraag om klanten wereldwijd te voorzien in hun IT behoefte op basis van één overeenkomst.

“De samenwerking met PC Connection is de start van een internationale alliantie die we verder willen uitbreiden. Wij verwachten dat deze vorm van samenwerking toegang zal bieden tot nieuwe markten en toegevoegde waarde biedt aan onze internationale klanten. De belangrijkste voorwaarde voor samenwerking was dat we onze klanten op de Amerikaanse website dezelfde kwaliteit van dienstverlening konden bieden als ze gewend zijn van onze Europese vestigingen,” aldus Jürgen Schäfer, COO IT E-commerce van Bechtle AG.

Bechtle voerde voorafgaand aan de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst divrerse verkennende gesprekken waarin criteria zoals portfolio, webshop en de kwaliteit van de diensten zijn getoetst. “PC connection past heel goed bij ons. We hebben een vergelijkbare omzetgrootte maar ook een vergelijkbare bedrijfscultuur, geschiedenis en cultuur . Wij herkenden ons ook in de pragmatische en oplossingsgerichte aanpak van het management,” vult James Napp, Managing Director Bechtle VK en verantwoordelijk voor Global Alliances binnen Bechtle.

De samenwerking met partners in Europa en daarbuiten zal in de toekomst verder worden uitgebreid. Allianties spelen in op de huidige internationalisering en zijn daarom een belangrijke pijler voor de Bechtle Vision 2020. Momenteel is het bedrijf vertegenwoordigd in 14 Europese landen.