Bechtle is Authorized ChromeOS Management Console Reseller

Bechtle Direct, IT-leverancier voor de zakelijke en publieke sector, is door Google benoemd tot Authorized ChromeOS Management Console Reseller in Nederland. Deze partnerstatus stelt Bechtle in staat om onder andere de Management Console van Google aan te bieden.

Met Chrome-apparaatbeheer kunnen beheerders de Chrome-apparatuur binnen hun organisatie beheren vanaf een enkele locatie. Met Chrome-apparaatbeheer kunnen organisaties Chrome-functies voor hun gebruikers configureren, Chrome-apparaattoegang tot VPN’s en wifi-netwerken instellen, Chrome-apparaatleveringen volgen, Chrome-apps en -extensies vooraf installeren en meer. 

Google is op het gebied van Chromebooks inmiddels heel succesvol in de VS en wist binnen een jaar een marktaandeel van 22 procent te behalen. In Bechtle heeft het bedrijf de partij gevonden om dit succes uit te breiden naar Nederland. De vraag naar Chromebooks neemt wereldwijd toe, reden waarom hardware fabrikanten als HP, Samsung, Toshiba en Acer hun portfolio hebben uitgebreid met Chromebook-modellen.