Bechtle doorbreekt omzetgrens van 2 miljard euro

ICT-leverancier en -dienstverlener Bechtle heeft in 2012 een omzet van 2,096 miljard euro weten te realiseren, 5,1 procent meer dan in 2011, en doorbrak daarmee voor het eerst de 2 miljard eurogrens. Door de sterke groei van het aantal medewerkers daalde de brutowinst met 6,8 procent tot 80,5 miljoen euro.

De groei was voornamelijk te danken aan de prestaties van de divisie IT Systeemhuizen & Managed services in Duitsland, die een omzet van 1,394 miljoen euro boekte. De buitenlandse omzet van deze divisie leverde flink in, de daling van 14,8 procent leidde tot een omzet van 174,5 miljoen euro. De divisie productverkoop via e-commerce pluste 3,4 procent en leverde een omzetbijdrage van 702,4 miljoen euro.

Door acquisities en organische groei steeg het aantal medewerkers met 490 tot een totaal van 5.970. Verreweg het grootste aantal daarvan – 4.550 – werkt in de Duitse vestigingen van Bechtle. In het buitenland biedt het bedrijf werk aan 1.420 mensen.

Bestuursvoorzitter Thomas Olemotz verwacht ook voor het lopende jaar een verdere groei boven het industriegemiddelde. Bechtle wil regionale en technologische witte plekken in de systeemhuis & managed services divisie ook dit jaar mede blijven invullen door overnames. Voor e-commerce gaat de directie uit van organische groei en wil verder uitbreiden met een ARP-vestiging in België en een Comsoft direct vestiging in het Verenigd Koninkrijk.

In ons land heeft Bechtle een viertal vestigingen: computer- en kantoobenodigdhedenleverancier ARP (Maastricht), Bechtle direct (Eindhoven), online ICT-hard- en softwareleverancier Buyit direct (Hoofddorp) en licentie(beheer) specialst Comsoft (Schiphol-Rijk).