Barracuda, ValueBlue, Macaw en Microsoft bieden organisaties totaaloplossing voor migratie naar Azure

Barracuda Networks werkt samen met ValueBlue, Macaw en Microsoft om klanten te helpen bij de migratie naar het Azure cloudplatform van Microsoft. Dankzij deze samenwerking hoeven bedrijven die (een deel van) hun IT-processen naar de cloud willen verplaatsen, niet langer zelf te overleggen met verschillende partijen om hun bestaande situatie te inventariseren.

Ook hoeven ze niet langer zelf uit te zoeken of de verschillende diensten die de cloud oplossing vormen, compatibel met elkaar zijn. De samenwerkende partijen stemmen het uiteindelijke advies – waarin ook mogelijke optimalisatieslagen voor zowel IT- als businessprocessen in kaart worden gebracht – onderling af. Dit geldt ook voor het beheer en de implementatie. Dit zorgt ervoor dat het hele proces soepeler verloopt en klanten slechts één contactpersoon hebben. De vier bedrijven willen hiermee een totaaloplossing bieden die optimaal aansluit op de behoeften van de klant.

v.l.n.r Johan van den Boogaard, Macaw; William van Der Pijl, Macaw; Jelle Visser, Value Blue; Raf Vervloessem, Barracuda Networks; en Alain Luxembourg, Territory, Barracuda Networks

Hoewel veel bedrijven de voordelen van de cloud zien en een overstap naar de cloud overwegen, blijkt dit in veel gevallen niet zo eenvoudig. Het goed in kaart brengen van alle behoeften rond de IT- en businessprocessen is een complexe taak. Ook moeten de verschillende diensten die tezamen de cloud oplossing vormen, optimaal op elkaar worden afgestemd. Dit samenwerkingsinitiatief helpt organisaties bij een moeiteloze overstap.

“Bij de overstap van on-premise oplossingen naar de cloud hebben veel bedrijven vragen en specifieke verzoeken op het gebied van security en connectiviteit. Met deze samenwerking brengt iedere deelnemende specialist specifieke expertise mee om de klant te helpen het maximale uit de technologische mogelijkheden te halen”, zegt Ron Augustus, Directeur Customer Success bij Microsoft Nederland.

Raf Vervloessem, Regional Director Benelux Barracuda: “Steeds meer organisaties overwegen een overstap naar de cloud en komen daarbij voor uitdagingen te staan rond de continuïteit, compatibiliteit en integratie. Door samen te werken met de vier deelnemende partijen, profiteren organisaties van bestaande expertise in cloud migratieprojecten, waarbij ieder bedrijf specifieke kennis en tools mee brengt voor een probleemloze transitie”.

De ValueBlue Cloud Value Assessment biedt binnen tien dagen een overzicht van de infrastructuur, de processen, de applicaties, relevante kenmerken, onderlinge relaties en afhankelijkheden, die een rol spelen bij een migratie naar de cloud. Op basis daarvan kan vervolgens een complete roadmap naar de cloud opgesteld worden. Er wordt ook gekeken naar mogelijkheden om processen te optimaliseren en – waar mogelijk – te automatiseren. Daartoe wordt nauw samengewerkt met de IT- en business-specialisten binnen de organisaties.

Meer informatie: www.barracuda.com