AXIS Q1659 netwerkcamera zet nieuwe standaard voor videobewaking

Netwerkvideospecialist Axis Communications heeft de AXIS Q1659 netwerkcamera op de markt gebracht, die als eerste de professionele fotografische beeldtechnologie van Canon combineert met het beproefde beveiligingsaanbod van Axis. De camera biedt zeer hoge beeldkwaliteit voor een fixed camera doordat hij optimaal gebruikmaakt van de beeldsensor en EF-lenstechnologie om beelden met ongeëvenaarde kleuren, contrasten en details te produceren, zelfs in de moeilijkste lichtomstandigheden.

De combinatie van professionele fotografietechnologie en de beeldkwaliteit van Canon en de beveiligingssystemen van Axis zorgt voor een compleet, flexibel en eenvoudig te beheren systeem. De AXIS Q1659 is dankzij zijn uitgebreide VMS-ondersteuning snel in te passen in bestaande beveiligingsomgevingen. De nieuwe camera biedt een resolutie van 20 MP bij 8 frames per seconde (fps) en bereikt daarmee een zeer hoog detailniveau voor de bewaking van open ruimtes over lange afstanden. De camera maakt gebruik van digitale beeldtechnologie met één reflexlens (DSLR) en biedt keuze uit zeven verschillende EF/EF-S lenzen, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker. Deze kan de lenzen gemakkelijk verwisselen dankzij de EF-lenshouder.


De AXIS Q1659 is compatibel met de meest gebruikte videomanagementsoftware via het Axis Application Development Partner (ADP) Program en met AXIS Camera Station. De gebruiker kan videoanalysetoepassingen van derden op de camera installeren via het AXIS Camera Application Platform. Dankzij ondersteuning voor ONVIF, is deze netwerkcamera bovendien gemakkelijk te integreren in bestaande videobewakingssystemen.

De camera is tevens uitgerust met de nieuwste versie van de Axis Zipstream-technologie. Hierdoor wordt bespaard op opslagruimte en bandbreedte bij videobewakingstoepassingen, zonder in te boeten op belangrijke beelddetails. Bovendien beschikt de camera over een SFP-fiberaansluiting waarmee gebruikers de camera van afstand op het netwerk kunnen aansluiten.
Meer informatie: www.axis.com