Axis introduceert nieuwe draadloze alles-in-één videobewakingsoplossingen voor het MKB

Videosurveillance specialist Axis Communications komt met een nieuwe draadloze AXIS Companion-oplossing, bestaande uit een dome of cube IP-camera en een SD-kaart waarop video-opnames kunnen worden opgeslagen. De videomanagementsoftware maakt het mogelijk de opgenomen beelden vanaf een PC of mobiel apparaat te bekijken.

Dankzij de draadloze verbinding zijn de camera’s zeer eenvoudig te installeren. De videobewakingsoplossing is gemakkelijk te plaatsen en te beheren en is gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen voor een hoge mate van betrouwbaarheid. De AXIS Companion Line producten hebben drie jaar garantie.

Deze draadloze alles-in-één-oplossing is met name geschikt voor kleine bedrijven, zoals kledingwinkels of kantoren, die indoor-bezittingen willen beveiligen. Het systeem kan beelden tot wel een week opslaan wat terugkerende kosten voor opslag elimineert. De beelden kunnen bekeken worden via de gratis AXIS Companion-videomanagementsoftware. Tevens is handmatige routerconfiguratie overbodig en wordt een veilige, gecodeerde verbinding tot stand gebracht met AXIS Secure Remote Access.

AXIS Companion oplossingen bestaan uit draadloze camera’s, de nieuwe AXIS Companion Card 64 GB en de AXIS Companion managementsoftware, die allemaal zijn aangepast aan de wensen van het MKB op het gebied van monitoring, systeem set-up en het in bedrijf stellen van een bewakingssysteem. De AXIS Companion Card 64 GB is speciaal ontwikkeld voor beveiligingscamera’s met verbeterde duurzaamheid en vermogen. De SD-card is tevens uitgerust met health monitoring waardoor het zijn ‘gezondheidsstatus’ kan detecteren en rapporteren zodat onderhoud, zoals het vervangen van de kaart, preventief kan worden ingepland.

AXIS Companion Dome WV en AXIS Companion Cube LW (foto) beschikken over Axis’ Zipstream-technologie zodat kwalitatief goede beelden lokaal kunnen worden opgeslagen op de SD-card in de camera. Beelden worden in full HDTV 1080p of 2 megapixel-resolutie opgenomen voor duidelijke identificatie van personen en objecten. Dankzij Wide Dynamic Range (WDR-) technologie is de camera in staat zich aan te passen aan sterke veranderingen van licht.

De AXIS Companion Dome WV is een dome-netwerkcamera voor discrete montage aan plafonds of muren. Ook heeft de camera een HDMI-output zodat deze aan een monitor kan worden gekoppeld voor live-viewing. Dit kan praktisch zijn in de detailhandel om winkeldiefstal te ontmoedigen.

De AXIS Companion Cube LW is een praktische cube-netwerkcamera die flexibel te plaatsen en te richten is. Met 110 graden horizontaal zichtveld biedt het volledige dekking van kleine ruimtes. De camera kan in hoeken en aan wanden gemonteerd worden en zelfs op een tafelstandaard bevestigd worden. Een bewegingssensor en infrarood LED-verlichting maakt ook videobewaking in het donker mogelijk. Met de geïntegreerde microfoon en speaker behoren audio-opnamen en het versturen van spraakberichten tot de mogelijkheden.

Meer informatie: www.axis.com