Axis en Canon optimaliseren sales- en marketingactiviteit voor het netwerkvideoportfolio

Axis Communications en Canon hebben voor het complete netwerkvideoportfolio van Canon hun sales- en marketingactiviteiten voor enkele van de grootste markten samengevoegd. Axis neemt daarbij de sales- en marketingactiviteiten van het Japanse moederbedrijf overnemen voor de regio’s EMEA en Noord-Amerika.

Deze verandering is vandaag van kracht geworden in de EMEA-regio en gaat op 1 oktober in voor Noord-Amerika.

“De markt voor netwerkvideo laat consequent grote potentie zien. Axis is als markleider in deze industrie in de juiste positie om de sales van Canon netwerkvideoproducten op te nemen in ons brede portfolio van producten en oplossingen in EMEA en Noord-Amerika. Deze veranderingen laten Canon’s toewijding zien om een sterke aanwezigheid van Axis op te bouwen in de markt op de lange termijn,” aldus Ray Mauritsson, CEO van Axis Communications.

Sinds Axis is toegetreden tot de Canon Group in 2015, hebben beide partijen veelvuldig gesproken over de mogelijkheden om hun uitgebreide portfolio van netwerkvideoproducten en -oplossingen optimaal te benutten. Deze nieuwe regeling voor sales en marketing maakt maximale synergie tussen Canon en Axis mogelijk.

In de Japanse markt zal Canon (Canon Marketing Japan) zelf de sales en marketing voor het eigen netwerkvideoportfolio blijven doen. Daarnaast wordt Canon Axis-partner om ook het productportfolio van Axis te kunnen verkopen. Dit is een aanvulling op het bestaande partnernetwerk van Axis. Voor de overige Asia-Pacific regio worden de opties voor het verhandelen van de Canon netwerkvideoproducten en -oplossingen nog nader onderzocht.

Partners en klanten van Canon profiteren dankzij de nieuwe regeling van de expertise van Axis op het gebied van marketing, sales en technologie. Daarnaast krijgen zij toegang tot het brede aanbod van producten en oplossingen van deze specialist in de netwerkvideomarkt.

Meer informatie: www.axis.com