Awingu en Barracuda Networks bieden complete werkplekken voor de hybride cloud

Barracuda Networks heeft een samenwerking gesloten met de Belgische werkplekspecialist Awingu. Deze samenwerking combineert de beveiliging en eenvoud van Barracuda met de complete, op de browser gebaseerde werkplekoplossing van Awingu. Zo wordt het voor organisaties makkelijker om Awingu-werkplekken uit te rollen binnen een hybride cloudomgeving.

Awingu biedt het gemak en de eenvoud van platformonafhankelijke, mobiele werkplekken die enterprisegebruikers alles bieden dat zij nodig hebben – legacy en cloud toepassingen, documenten en data – op ieder gewenst device. Daarbij wordt gezorgd voor veilige toegang tot toepassingen en bestanden, zonder dat kwetsbare endpoints ingericht en beheerd hoeven te worden. De toepassingen en de data kunnen gehost worden in de Microsoft Azure cloud of on-premise, waarna een veilige verbinding wordt gelegd met de browserwerkplek van Awingu. De combinatie van Awingu en Barracuda’s Nex Gen Firewall biedt organisaties de mogelijkheid om makkelijk over te stappen op de Microsoft Azure cloud.

“We zijn blij met deze samenwerking met Barracuda, waarmee we service providers een eenvoudige oplossing bieden om hun business uit te breiden”, zegt Walter Van Uytven, CEO van Awingu. “Voor organisaties is dit eigenlijk een ‘no-brainer’, waarbij geen data worden opgeslagen op de devices van eindgebruikers en er slechts zeer weinig aangepast hoeft te worden aan de ICT-infrastructuur van organisaties. Deze samenwerking biedt een optimale combinatie van security en eenvoud voor service providers en hun klanten.”

“Onze firewalls zijn ontworpen voor nauwe integratie met de beheeromgeving van publieke cloud aanbieders. Als een organisatie zijn toepassingen migreert naar de publieke cloud, zijn traditionele on-premises firewalls vaak niet geschikt voor de publieke cloud omgeving. Onze Cloud Generation firewalls zijn juist ontworpen voor optimale integratie met de publieke cloud”, aldus Kristof Vanderstraeten, Sales Director Cloud Security EMEA, Barracuda Networks. “De combinatie met de eenvoudige en platformonafhankelijke werkplekken van Awingu biedt MKB-ondernemingen een veilig en naadloos migratiepad naar de cloud.”

Meer informatie: www.awingu.com/barracuda