ASUS vindt de touchpad opnieuw uit

Nieuwe ZenBook Pro notebooks hebben innovatief aanraakscherm

Op de Computex-beurs in Taiwan heeft ASUS eerder dit jaar nieuwe technologische hoogstandjes gepresenteerd waaronder de ROG gaming-telefoon en een nieuwe lijn ZenBook notebooks. Sinds kort zijn de diverse producten ook in de Benelux beschikbaar.

 

De nieuwe producten zijn niet voor iedereen geschikt, maar gebouwd voor specifieke doelgroepen. Wel voldoen zowel de ROG-telefoon als de nieuwe ZenBook Pro-notebooks helemaal aan de drie voorwaarden die ASUS aan zijn producten stelt. Het moet qua design opvallend en mooi zijn, technologisch perfect én innovatief.

Het opvallendste aan de nieuwe ZenBook Pro-laptops, om precies te zijn de ASUS ZenBook Pro 14 (UX480) en ZenBook Pro 15 (UX580), is het scherm in de touchpad, door ASUS ook wel ScreenPad genoemd. De touchpad functioneert dan niet meer alleen als vervanger voor de muis, maar krijgt met het touchscreen zelf ook veel meer mogelijkheden. En dat was hard nodig want aan touchpads zijn sinds de introductie in 1992 niet veel dingen veranderd, afgezien van een verbeterde gevoeligheid en betere ondersteuning van bewegingen in de software.

ScreenPad

ScreenPad combineert de standaard touchpad met een intelligent hoge resolutie multi-touch touchscreen. Dat maakt een hele reeks nieuwe interactieve handelingen mogelijk. De basis voor ScreenPad is gewoon het Windows 10-systeem dat op de notebook draait. Wel zijn er speciale apps voor ontwikkeld die de aanraakfunctie extra nuttig maken. Er zijn al steeds meer apps beschikbaar voor ScreenPad, waaronder Spotify, Microsoft Office, Youtube, een handschrift-app en Adobe Sign. Bovendien is ScreenPad volledig te personaliseren voor gebruikers.

De touchpad was wel eens aan vernieuwing toe

ASUS verwacht dat ontwikkelaars de komende tijd nog meer ScreenPad-apps zullen ontwikkelen of manieren zullen bedenken om ScreenPad-apps te integreren met desktop-apps. “ASUS liep in 2011 voorop in de notebookmarkt toen de Ultrabook werd geïntroduceerd, die dun, stijlvol en krachtig was. Die innovaties worden tot op de dag van vandaag nog steeds door computerfabrikanten nagedaan. Met de nieuwe notebooks die zo uniek zijn qua ontwerp en functies, veranderen we opnieuw de manier waarop mensen hun pc gebruiken”, zegt Rodney Voogel, managing director van ASUS Benelux.

Perfecte game-ervaring

Een andere innovatie die onlangs uit de koker van ASUS is gekomen, is de ROG (Republic Of Gamers) smartphone. Het is een ASUS smartphone met een 6-inch scherm die helemaal is ontwikkeld voor een perfecte game-ervaring. Alle componenten zijn uitgekozen om games nog beter, vloeiender en mooier te laten draaien. Bovendien is het toestel goed te combineren met een simkaart van het werk omdat het toestel dual-sim ondersteunt.

Het toestel wordt geleverd met Android Oreo erop. Verder is het voorzien van een speciaal ontwikkelde Qualcomm Snapdragon 845 64-bit Octa-core processor, geavanceerde camera’s voor (8MP) en achter (12MP) en wordt het geleverd voor een adviesprijs van 899 euro. De telefoon is voorlopig alleen via Vodafone verkrijgbaar. Dat laatste is een bewuste keus geweest. Juist bij games is snelheid en lage latency van groot belang, aldus ASUS. “De kleinste vertraging op het netwerk kan in een game het verschil maken tussen winnen en game over. Het netwerk van Vodafone maakt het voor zowel hardcore gamers als casual gamers mogelijk om overal op hoog niveau te presteren.” Gamen op topniveau vereist immers de beste technologie, innovaties en een snelle en stabiele verbinding. Innovatief bij de ROG telefoon is onder meer ook de sterke batterij in het toestel (4000 mAh). Bovendien wordt er standaard bij de telefoon een ‘vaporchamber’ geleverd, die de telefoon koelt tijdens het gebruik.

Waanzinnig snel

De ROG telefoon onderstreept het belang van gaming bij ASUS. Gaming is een van de hoofdsegmenten binnen ASUS Benelux, naast notebook/pc en telecom. “De game-community is heel belangrijk en het is heel uitdagend om voor die doelgroep nieuwe producten te maken omdat ze veeleisend zijn”, zegt Rodney Voogel. Zijn collega, Dirkjan Hartog, ROG Marketing Benelux, heeft de nieuwe telefoon al een tijdje in gebruik. “Ik vind hem geweldig. Ik kreeg zelfs in de game-community de vraag of ik een cheat code had gebruikt omdat ik in het spel zo waanzinnig snel ging. Maar dat is puur de snelheid en kracht van de telefoon.

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine, nummer 7]

Lees het artikel hier in PDF