ASUS doet goede zaken in augustus

Asustek Computer behaalde afgelopen maand augustus een geconsolideerde omzet van omgerekend 973,13 miljoen dollar, 20 procent meer dan in juli en 5,1 procent meer dan in augustus 2018.

Aan het begin van het traditionele piekseizoen noteerde Asustek gestegen verkopen van notebooks, moederborden en grafische kaarten in augustus, terwijl ook de eerste positieve effecten van de business reorganisatie zichtbaar werden.
De fabrikant gaat ervan uit dat de omzet en aantallen pc’s in Q3 rond 20 procent gaan groeien, voor moederborden en grafische kaarten liggen de verwachtingen met 15 procent iets lager, aldus Asustek co-CEO SY Hsu.

Asustek’s notebook verschepingen liggen weer op schema in de tweede helft van 2019 en blijven ook in 2020 groeien. Met name de vraag naar gaming-modellen is bijzonder sterk en vertoont een groei van bijna 10 procent op jaarbasis.

Ultradunne notebooks zijn momenteel goed voor 57 procent van de notebookbusiness, gaming notebooks voor 15-20 procent van het totaal. Asustek komt eind dit jaar of begin volgend jaar met nieuwe Chromebook modellen en is van plan zijn marketing en partnerkanaal in de Enterprise markt flink te versterken.

Bron: www.digitimes.com