ASUS uitgeroepen tot ’s werelds meest bewonderde computermerk

Titel van Fortune is mooie erkenning van de reputatie van ASUS

Computergigant ASUS is door het Amerikaanse zakenblad Fortune uitgeroepen tot een van ’s werelds meest bewonderde computerbedrijven. Een mooie opsteker voor de Taiwanese fabrikant van onder meer de ZenFone, ZenBook en ROG gamersproducten.

 

 

In de categorie Computers van Fortune’s Worlds Most Admired Companies is ASUS op de vijfde plaats gekomen. Het is daarmee twee plaatsen gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. ASUS wordt door de jury vooral geroemd om de wereldwijde sterke positie ten opzichte van concurrenten in de markt. Verder vallen de kwaliteiten van de producten/ diensten op, evenals de kwaliteit van het management en de sociale verantwoordelijkheid van het bedrijf.

Deze positie bevestigt opnieuw de leidende positie in de markt van ASUS als sterk merk dat kwalitatief goede producten en diensten ontwikkelt, meent ASUS-bestuursvoorzitter Jonney Shih. “We zijn vereerd deze prestigieuze onderscheiding van Fortune te mogen ontvangen waarin de sterke waarde en de reputatie van ons merk op de wereldmarkt opnieuw wordt bevestigd”, aldus Shih. “Erkend worden als een van ‘s werelds meest bewonderde bedrijven is een voorbeeld van onze toewijding om een van ’s werelds meest innovatieve technologiebedrijven te worden”, stelt hij.

ChannelConnect-ASUS-Jonney-Shih
ASUS bestuursvoorzitter Jonney Shih

Op de goede weg

Hoewel het al de vierde keer is dat ASUS officieel erkend wordt als een van ’s werelds beste bedrijven, is de titel een hele eer. ASUS werd gekozen uit een complete lijst van 1.500 kandidaten. Daaruit is een lijst met 1000 bedrijven opgesteld die door Fortune en onderzoekspartner Korn Ferry op tal van punten zijn onderzocht.

Om te bepalen wie de best beoordeelde bedrijven in 52 sectoren zijn, vroegen de onderzoekers aan managers, directeuren en analisten om de definitieve lijst van
680 genomineerde ondernemingen in hun eigen sector te beoordelen. Daarbij werd onder meer gelet op de investeringswaarde, kwaliteit van management, producten, sociale verantwoordelijkheid en het vermogen om talent aan te trekken.

Natuurlijk is deze titel ook een mooie opsteker voor Rodney Voogel, managing director Benelux bij ASUS. “We hebben het afgelopen jaar intern veel veranderingen doorgebracht om maar zo goed mogelijk te kunnen concurreren in de markt. Dat we nu een van Fortune’s Worlds Most Admired Companies zijn, is het bewijs dat we op de goede weg zijn.

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine 2019, nummer 1]

Lees het artikel hier in PDF