Arrow moderniseert cloudprogramma

Arrow Electronics komt met een moderniseringsinitiatief waarmee het kanaal zijn klanten kan helpen met het naar de cloud uitbreiden van hun datacenterinfrastructuren en dienstverlening.

Met het nieuwe aanbod kunnen klanten volgens de distributeur een betere technologie- en diensteneconomie rond datacenteroplossingen bouwen en voldoen aan de behoeften van enterprises naar hoge flexibiliteit en schaalbaarheid, betrouwbare diensten, veilige infrastructuren die compliant zijn, en de mogelijkheid om nieuwe innovaties makkelijk toe te voegen, zodra ze beschikbaar zijn.

Analyse
Volgens Arrow blijkt dat value-added resellers en managed serviceproviders behoefte hebben aan de volgende zaken:

• Ondersteuning bij het bepalen van de strategie en marktpositionering.
• Financiering en premium ondersteuningsdiensten.
• Toegang tot toonaangevende cloudleveranciers en datacenterspecialisten van Arrow die helpen de migratie procesmatig en gefaseerd te plannen om potentiële risico’s te minimaliseren.
• Uitbreiding van het aantal diensten en het verminderen van zowel de time-to-deployment als de onderhoudskosten.
• De mogelijkheid om nieuwe klanten naar de cloud te migreren, software en hardware te vernieuwen wanneer dat nodig is, en snel te reageren op de behoefte aan capaciteit.
• Onafhankelijkheid van legacy hardware.
• Een optie om weer terug te vallen op bestaande infrastructuurapparatuur en waarde van verouderde of afgeschreven assets te terug te winnen.

De cloudoplossingen van Arrow zijn initieel gebouwd op Microsoft Azure, maar het bedrijf staat naar eigen zeggen open voor samenwerking met andere cloudleveranciers.

“Met dit initiatief kan de channel-community zijn bedrijfsvoering transformeren door value-added oplossingen en diensten naar het hart van de IT-wereld te brengen: het datacenter”, zegt Alexis Brabant, vice president sales van Arrow’s enterprise computing solutions business. “Naarmate multicloud groeit, kunnen resellers en eindklanten profiteren van meer flexibele en veilige, datagedreven modellen en de mogelijkheid om optimaal voordeel uit de cloud te halen.”