Apple werkt samen met GE voor industriële IoT-apps

Apple gaat met GE samenwerken bij het ontwikkelen van industriële apps. Hierdoor komen analyses van Predix, het industriële IoT-platform van GE, beschikbaar op iPhone en iPad. Beide bedrijven hebben een Predix SDK (Software Development Kit) aangekondigd zodat ontwikkelaars IoT-apps kunnen ontwikkelen.

Volgens Apple CEO Tim Cook is GE de ideale partner voor industriële sectoren als luchtvaart, fabriekswezen, gezondheidszorg en energiesector. “Samen zorgen Apple en GE voor een revolutie in de industriële wereld door het Predix-platform van GE te combineren met de kracht en de eenvoud van iPhone en iPad,” aldus Cook in een persverklaring. De nieuwe Predix SDK voor iOS is vanaf donderdag 26 oktober te downloaden.

De apps moeten industrieën meer inzicht geven in de prestaties van apparatuur en hun operationele status. Zo kan een Predix-app een waarschuwing sturen als er een probleem is met apparatuur. Wanneer een medewerker het apparaat inspecteert of repareert, kan hij samenwerken met collega’s op afstand die gelijk de relevante data hebben. Industriële apps moeten ervoor zorgen dat informatie sneller voorhanden is, wat kan leiden tot kostenbesparingen en kortere downtime.

Met de Asset Performance Management (APM) Cases-app kunnen industriele bedrijven de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van machines te verhogen. Ook moet de app, verkrijgbaar in de App Store, onderhoudskosten verlagen en bedrijfsrisico’s beter inzichtelijk maken. Klanten zoals Exelon Corp werken al met APM en melden volgens een persverklaring verbeteringen in de uptime van apparatuur en de productiviteit in het algemeen.

GE maakt verder bekend dat het personeel dat een mobiel device nodig heeft, standaard zal uitrusten met iPhone en iPad. Daarnaast wordt de keuze voor een Mac gepromoot onder de meer dan 330.000 medewerkers. Apple gaat Predix onder de aandacht brengen bij klanten en ontwikkelaars als beste keus voor een IoT-analyseplatform voor industrieel gebruik.