APC en Schneider Electric Channel Challenger of the Year

APC en Schneider Electric zijn tijdens de uitreiking van de Channel Awards in Utrecht uitgeroepen tot Channel Challenger of the Year vanwege de inzet en visie op het gebied van edge computing.

De Channel Awards worden jaarlijks uitgereikt aan bedrijven binnen het IT-reseller en -distributiekanaal die zich op een positieve manier onderscheiden. Volgens het publiek dagen Schneider Electric en APC de ICT-markt het beste uit.

Bas Born, Vice President Secure Power bij Schneider Electric Nederland, nam de prijs namens Schneider Electric en APC in ontvangst: “We zijn heel blij met deze prijs en dat het ICT-verkoopkanaal ziet dat wij een voorlopersrol pakken op het gebied van egde computing. Nieuwe op IoT gebaseerde toepassingen en daarmee de sterke groei van datageneratie, gaan het IT-landschap de komende decennia ingrijpend veranderen. Deze data gaan verwerkt worden aan de edge, dicht bij de gebruiker of de applicatie. Daarom vinden we het belangrijk om het kennisniveau over de edge te verhogen.”

Grote invloed op technologie, organisaties en maatschappij

Schneider Electric en APC zijn al enige tijd actief op het gebied van edge computing. Zo was Schneider founding partner van het het Edge Congress wereldwijd. Begin dit jaar vond de Europese editie plaats in Amsterdam. Edge computing heeft een grote impact op technologie, organisaties en de maatschappij en brengt nieuwe uitdagingen mee. IT-systemen zijn vaak niet ingericht op vereisten als realtime dataverwerking, korte responsetijden en vaak ook dataprivacyregels. Met edge computing zijn bedrijven in staat om IoT-toepassingen op een bedrijfszekere manier in te zetten en de voordelen te benutten. Dit biedt grote kansen voor het IT-kanaal om nieuwe diensten te ontwikkelen en omzetstromen te generen. Met de activiteiten op het gebied van edge computing helpt APC het IT-kanaal de klant te ondersteunen bij het toepassen van de nieuwe technologieën.

Met de award ‘Channel Challenger of the Year’ mogen Schneider Electric en APC zich in dezelfde rij voegen als eerdere winnaars, waaronder Dropbox, Mimecast en Netgear. Schneider Electric en APC lieten dit jaar SecureMe2, SnapLogic, Talend en Zerto achter zich.

Meer informatie: www.se.com/nl