Amazon voegt nieuwe IoT-diensten toe

Amazon heeft een reeks nieuwe IoT-diensten aangekondigd. Dat gebeurde tijdens de AWS (Amazon Web Services) Re:Invent conferentie in Las Vegas. Bedrijven kunnen daarmee op eenvoudige wijze starten met IoT. 

Met de nieuwe diensten moet het mogelijk zijn om op een makkelijke manier duizenden IoT-devices te monitoren en te beveiligen. De diensten helpen ook bij het analyseren van grote hoeveelheden data die de apparaten genereren. Het gaat om de diensten AWS IoT 1-Click, AWS IoT Device Management, AWS IoT Device Defender, AWS IoT Analytics, Amazon FreeRTOS en AWS Greengrass ML Inference.

Informatie erover is te vinden op een speciale website van AWS IoT. De volgende punten springen eruit:

  • Het besturingssysteem voor IoT-devices FreeRTOS draait op apparaatjes met weinig computerkracht. Denk aan lampen, rookdetectoren en lopende banden.
  • Met AWS IoT 1-Click wil Amazon het starten met IoT vergemakkelijken. Ontwikkelaars kunnen zo een device op eenvoudige wijze geschikt maken voor een eenvoudige IoT-taak. In Amerika werkt het bedrijf iRemedy er al mee. Dit is een webshop met zorgproducten. Klanten kunnen met een druk op de knop van een IoT-device nieuwe medicijnen bestellen.
  • Met AWS IoT Device Management en AWS IoT Device Defender wil Amazon helpen bij het verzamelen van data door grote aantallen devices. AWS signaleert dat het koppelen van IoT-devices vaak misgaat. Ook zijn de gegevens van devices niet altijd betrouwbaar. Verder zorgt de beveiliging voor hoofdbrekens en wordt informatie van devices niet altijd goed geïnterpreteerd. De nieuwe diensten moeten dat verhelpen.
  • AWS IoT Device Defender is medio volgend jaar beschikbaar en zal controleren of er in een keten van IoT-devices consistent wordt omgegaan met het beveiligingsbeleid. De dienst signaleert ook als er ongebruikelijke activiteit is. Dat mogelijk kan duiden op een inbraak.
  • Tot slot is voor het beheren van analyses AWS IoT Analytics nu beschikbaar in een previewversie.