ALSO wil Nederlandse branchegenoot Five 4 U overnemen

Distributeur ALSO Holding AG wil zijn Nederlandse branchegenoot Five 4 U B.V. inlijven. Five 4 U is een toonaangevende en gespecialiseerde distributeur van computer hard- en software in de Benelux, met onder meer de merken Apple, HP en Epson in het portfolio. Een belangrijk deel van het business model van Five 4 U is gebaseerd op leveringslogistiek. Daarnaast biedt het bedrijf diensten als warehousing en service merchandising.

Five 4 U werd in 1992 opgericht in Utrecht en verwacht dit kalenderjaar een Benelux-omzet van rond 285 miljoen euro boeken. De distributeur is volgens ALSO ceo Gustavo Möller-Hergt een perfecte match voor ALSO. “Onze portfolio’s zijn complementair en ik ben ervan overtuigd dat zowel Five 4 U als ALSO zullen profiteren van de combinatie van beide businesses. “ALSO beschikt over een brede, internationale marktdekking”. Tegelijkertijd helpt de focus van Five 4 U op de Benelux ALSO om zijn marktaandeel in de regio nog verder te versterkten, meent Rien Slagter, de ceo van Five 4 U.

Five 4 U vertegenwoordigt ruim 50 vendoren en bedient een internationale klantengroep gekwalificeerde en ervaren resellers.
Ook die kunnen straks profiteren van het brede portfolio van ALSO op zowel producten- als dienstenniveau.

Het contract zal naar verwachting deze herfst nog worden bezegeld na afronding van het due diligence onderzoek.