AFAS ziet omzet eerste halfjaar groeien met 15 procent

AFAS Software heeft het afgelopen halfjaar een omzetgroei van 15 procent weten te realiseren, ten opzichte van dezelfde periode in 2014. Exacte halfjaarcijfers zijn niet bekend gemaakt, maar kunnen worden gerelateerd aan de jaarcijfers over 2014, toen het bedrijf een omzet van 79,6 miljoen euro en een bedrijfsresultaat van 30 miljoen euro realiseerde.

Het niet-beursgenoteerde AFAS verwelkomde tevens de miljoenste gebruiker. De toename van het aantal gebruikers is het resultaat van het aantrekken van nieuwe klanten, maar ook doordat bestaande klanten meer en intensiever gebruik maken van de softwareoplossing om hun bedrijfsprocessen verder te automatiseren. In totaal kwamen er in de eerste helft van 2015 340 nieuwe klanten bij uit diverse branches, met name ook vanuit de onderwijs- en zorgsector.

Ook grote organisaties kiezen steeds vaker voor standaardisatie van processen in plaats van voor duurder maatwerk, dat vaak onderhoudsgevoelig is. “Dat maakt dat AFAS Software ook steeds vaker in aanbestedingstrajecten meedingt, die voorheen alleen aan grote internationale spelers waren besteed”, zo meldt cfo Arnold Mars.

Meer informatie: www.afas.nl