AFAS Software overteft groeiprognose

De Nederlandse softwaremaker AFAS Software heeft in het eerste halfjaar van 2013 een omzetgroei van 13 procent weten te realiseren ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet kwam uit op ruim 35 miljoen euro, terwijl het resultaat met 16,5 procent toenam. De groeicijfers lagen boven de eerder door het bedrijf afgegeven prognoses. Buiten Nederland droegen ook de vestigingen in België en op de Nederlandse Antillen bij aan de groei.

AFAS zag de overstap van on-premise naar online-oplossingen doorzetten en inmiddels huurt 75 procent van de klanten de weboplossing van AFAS, 10 procent meer dan in de eerste 6 maanden van 2012. Het aantal gebruikers van AFAS Online steeg de afgelopen twee kwartalen met 20 procent. AFAS meldt dat ook binnen de van oorsprong traditionelere markten zoals zorg, onderwijs en overheid steeds vaker voor een online oplossing kiezen. 

Volgens CFO Arnold Mars wat het eerste halfjaar op verschillende fronten succesvol. “Naast dat we onze groei verder hebben kunnen uitbouwen, zijn we er ook in geslaagd de salariswereld op z’n kop te zetten met de introductie van de salariswijzer. Ook behoren we dit jaar weer tot de best geleide bedrijven van het Nederlands midden- en grootbedrijf. AFAS ontving dit jaar namelijk de oeuvreprijs van Best Managed Companies,” aldus Mars.