ABBYY: We hebben de channel nodig voor verdere groei

Slavena HristovaDirector Product Marketing ABBYY FineReader

In een wereld die op steeds meer terreinen digitaal wordt, hebben bedrijven en organisaties oplossingen nodig die hen helpen om ongestructureerde en/of niet-digitale informatie automatisch om te zetten naar een digitale versie voor verdere verwerking. ABBYY houdt zich sinds begin jaren ’90 van de vorige eeuw al bezig met de vastlegging van content en is toonaangevend op het gebied van innovatieve, taalgebaseerde technologieën om bedrijfsprocessen te optimaliseren, risico’s te verkleinen, besluitvorming sneller tot stand te laten komen en meer omzet te halen.

ABBYY stelt gebruikers in staat om met gebruikmaking van kunstmatige intelligentie (AI) informatie vast te leggen, te extraheren en te gebruiken”, legt Slavena Hristova uit. “Dat we daarvoor de juiste tools hebben ontwikkeld, zoals ABBYY FineReader 14, wordt wel bewezen door het feit dat wereldwijd duizenden bedrijven en meer dan 50 miljoen mensen in meer dan 200 landen gebruikmaken van ABBYY- producten en -oplossingen die via een uitgebreid partnernetwerk worden verkocht. Ook diverse leveranciers van documentmanagementsystemen zoals Dell, Epson, EMC, Fujitsu, HP, Kurzweil Education, Kofax, Microtek, Mustek, NewSoft, Panasonic, Siemens Nixdorf, Toshiba en anderen maken van ABBYY- technologie gebruik.”

Dat doen ook bekende scanner- en MFP-fabrikanten waaronder Canon, Epson, Fujitsu, Konica Minolta, Mustek, Panasonic Communications, Plustek, Toshiba en Xerox, en ook diverse toonaangevende smartphonefabrikanten zoals Samsung, LG, Sony en Motorola vertrouwen op ABBYY-technologie.

ABBYY FineReader 14

FineReader 14 is het vlaggenschip onder de populaire softwareapplicaties van ABBYY. Deze productiviteitstool voor dagelijks gebruik kan eenvoudig worden toegepast op zowel ingescande documenten als pdf’s. De vier belangrijkste functies zijn:

• het converteren van pdf’s en scans naar bewerkbare en doorzoekbare digitale documenten;

• het raadplegen, bewerken en becommentariëren van pdf’s (de de-factostandaard voor het delen van digitale documenten en informatie);

• het vinden van verschillen in twee versies van eenzelfde document, bijvoorbeeld van een in Word opgesteld contract met de gescande kopie van de ondertekende versie diede tegenpartij heeft teruggestuurd;

• het in batch verwerken en converteren van grotere hoeveel- heden documenten naar pdf of pdf/A-documenten voor lange- termijnarchivering met de Hot Folder tool.

Voordelen voor organisatie en gebruiker

ABBYY FineReader 14 ondersteunt medewerkers bij hun document- gerelateerde taken, ongeacht op welke afdeling ze werken. OCR, pdf-bewerking en versievergelijking maken FineReader 14 geschikt voor een breed scala aan taken en zorgen ervoor dat medewerkers met deze multifunctionele tool hun werk snel en zonder veel moeite gedaan krijgen. Dat geldt ook voor teams of externe partijen die met FineReader als samenwerkingstool veel eenvoudiger documenten kunnen creëren, updaten, becommentariëren, annoteren, statussen kunnen toekennen en wijzigingen kunnen terugvinden.

Geconverteerde papieren informatie is gemakkelijk toegankelijk voor het doorzoeken, wijzigen, annoteren, hergebruik, delen of beschermen. Op die manier bespaart FineReader 14 de tijd die voorheen verloren ging met het overtypen van teksten, herformatteren en terugvinden van documenten. FineReader is zo internationaal als u het wilt hebben. Het ‘leest’ documenten in meer dan 190 talen of taalcombinaties. Talen worden automatisch herkend.

Zakelijke voordelen

De multifunctionaliteit van FineReader maakt deze tool geschikt voor iedere zakelijke omgeving. En door de aantrekkelijke staffelkortingen kunnen bedrijven FineReader aan meer medewerkers beschikbaar stellen, in plaats van aparte tools aan te schaffen voor medewerkers met verschillende document-gerelateerde taken. Ongecompliceerde uitrol en licentiebeheer maken FineReader aantrekkelijk voor de IT-afdeling; IT-beheerders hebben de keuze voor de licentie die het best aansluit op hun infrastructuur en behoeften FineReader is schaalbaar en met de optionele Upgrade Assurance-optie kan een permanente softwarelicentie altijd worden geüpgraded naar de laatste versie.

Channelstrategie

Met name de groep pdf- en OCR-tools is interessant voor het kanaal. Hristova: “Deze oplossingen worden via volumelicenties met aantrekkelijke marges exclusief via onze channelpartners aangeboden, met uitzondering van individuele licenties die via de webshop worden verkocht.” Sinds juni dit jaar is het bestaande distributiecontract met value added distributeur LifeBoat voor de VS, Canada en Mexico uitgebreid naar de Benelux. Lifeboat Distribution verzorgt sindsdien de distributie en support van ABBYY FineReader en ABBYY Recognition Server in Nederland, België en Luxemburg. “De start van onze distributieactiviteiten rond FineReader en Recognition Server in Noord-Amerika was een dusdanig succes dat we al snel tot de conclusie kwamen dat we kansen zouden laten liggen als we de Benelux- markt niet zouden meenemen in het contract. ABBYY geeft antwoord op de groeiende vraag naar veelzijdige en krachtige OCR- en pdf-oplossingen en samen kunnen we de markt de meeste waar voor het geld bieden”, aldus Ruud van Noort, Managing Director bij Lifeboat Europe.

Trainingen en evenementen

Naast interessante marges biedt ABBYY support op zowel technisch als commercieel gebied. Zo worden er regelmatig trainingen en evene- menten georganiseerd, en staan de salesmanagers altijd klaar om ondersteuning te bieden.

ABBYY Productoverzicht

Pdf editing & document conversion

  • ABBYY FineReader 14, all-in-one- software voor dagelijks gebruik met pdf’s en scans. Wijzig, converteer en vergelijk documenten op een gemakkelijke manier.
  • ABBYY FineReader Pro for Mac, de meest accurate oplossing voor Mac OS X.
  • ABBYY Screenshot Reader, creëer met enkele muiskliks ‘snapshots’ van afbeeldingen en teksten uit geopende documenten, bestandsmenu’s, webpagina’s, presentaties, of pdf-bestanden.
  • ABBYY Recognition Server, eenvoudig te gebruiken, krachtige en schaalbare OCR- en pdf-conversiesoftware voor iedere toepassing of bedrijfstak
  • ABBYY Mobile Apps, voor het inlezen, scannen en vertalen ‘on-the-go’.Overige ABBYY-productenABBYY levert nog meer data- verzamelingsoplossingen en heeft ook een groot aantal ontwikkelaarskits (SDK ́s) voor OCR/ICR, data capture en beeldbewerking. Ga voor details naar www.abbyy.com.Resellers welkomOok reseller worden van de oplossingen van ABBYY? Neem dan contact op met LifeBoat Distribution via Ramal Ismailzade, salesmanager EMEA, ramal. ismailzade@lifeboatdistribution.eu, telefoon 020 210 8005 toestel 203, of met het Europese hoofdkantoor (zie bedrijfsinfo).


    [Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine 6-2018]

    Lees het artikel hier in PDF