‘Met GFI heb je als reseller een goed verhaal’

Value added distributeur DCC Nederland levert sinds de oprichting in 2007 SaaS- en licentieoplossingen voor netwerkbeheer en security, antivirus- en e-mailbeveiliging, vulnerability- en patchmanagement, mail- en bestandsarchivering, en remote desktop, live chat en web conferencing. Een gesprek met oprichter en directeur Volker Ladage en Gijs Schuilingh, Channel Sales Manager Benelux en Nordics bij GFI Software.

“In de afgelopen jaren hebben we een stabiele klantenkring weten op de bouwen, waarbij we onze producten en diensten leveren aan resellers, system integrators en automatiseringsbedrijven”, vertelt Volker Ladage, oprichter en directeur van DCC. “Ik ben in 2007 vanuit een langjarige ervaring bij antivirusspecialist Norman met DCC gestart om te kunnen focussen op de producten van GFI, dat als onderdeel van het Norman-portfolio in mijn ogen te weinig aandacht kreeg. Onze kracht zit hem in de persoonlijke relatie met klanten – veelal net als wij mkb-bedrijven – en de korte lijnen met verkoop en support die we hen kunnen bieden. Wanneer dat nodig of gewenst is, assisteren we in het verkoop- en ondersteuningstraject ten behoeve van hun eindgebruikers.”

Kennis en ervaring
Bij DCC Nederland werken mensen die de producten goed kennen en er zelf mee werken. Ladage: “Al onze medewerkers hebben jarenlange ervaring in verschillende management-, sales- en supportfuncties. We werken volledig indirect via ons netwerk van channelpartners, maar hanteren daarnaast een direct-touchmodel voor het ontwikkelen van verkoopkansen bij corporate eindklanten. Bij de uiteindelijke deal betrekken we steeds een van onze resellers, zodat de eindgebruiker altijd kan rekenen op een kwalitatief hoogstaande oplossing op het gebied van netwerkbeveiliging en netwerkbeheer.”

Verzelfstandiging GFI en cloudaanbod
“Zoals gezegd hebben we in de afgelopen jaren een trouwe klantenkring opgebouwd”, vervolgt Ladage. “Sommige relaties ken ik al meer dan dertig jaar. Zoals bij ieder bedrijf is die klantenkring opgebouwd uit incidenteel en regelmatig bestellende klanten en gezien het toenemende belang van security in de breedte van de markt, zien we ruimte en kansen voor versnelde groei. Na de afsplitsing van GFI vanuit LogicNow zijn we aan de ene kant alle GFI hosted oplossingen kwijtgeraakt aan LogicNow, maar we beschikken nog steeds over een zeer breed en meermaals bekroond on-premise porfolio, waaronder GFI Faxmaker, GFI MailEssentials, GFI Archiver, GFI WebMonitor en GFI LanGuard, waarvoor binnen onze doelgroepen grote belangstelling is.”
“En het gemis aan cloudoplossingen is gelukkig maar tijdelijk”, zegt Gijs Schuilingh, Channel Sales Manager Benelux en Nordics bij GFI Software. “Op korte termijn zullen we veel van onze on-premise oplossingen naar de cloud gaan brengen. Wij willen een portfolio creëren met oplossingen die bedrijven in staat stellen het netwerk te monitoren, beheren en te beveiligen, on-premise, hybride of vanuit de cloud. Wat ook belangrijk is om te weten, is dat de ‘cloud’ niet de heilige graal of de panacee voor alle vragen en uitdagingen is. Zeker voor mkb-bedrijven vormen de kwalitatief hoogstaande on-premise oplossingen zoals wij die samen met DCC in de markt zetten een prima alternatief.”

Volker Ladage                                                                                           Gijs Schuilingh


Vers bloed
“Dat gezegd zijnde gaan we naar een volgende fase in de groei van ons bedrijf”, legt Ladage uit. “Dankzij de uitstekende staat van dienst die wij bij onze klanten hebben opgebouwd, willen we nu opschalen naar het middensegment en daarvoor zoeken we naar nieuwe channelpartners, die klanten bedienen met een on-premise basis, maar met ambities naar een (hybride) cloudmodel. Dankzij de securityschandalen van de afgelopen tijd is er nauwelijks nog een bedrijf te vinden dat zijn netwerk niet zo goed mogelijk wil beveiligen. Bescherming van privacygevoelige gegevens was al langer een juridische verplichting, maar nu kunnen datalekken dusdanig hoge boetes opleveren dat een bedrijf eraan onderdoor kan gaan.”

Waarom GFI?
“Over de noodzaak van netwerkbeveiliging is iedereen het nu wel eens,” stelt Schuilingh vast, “maar dan wel graag betaalbaar, eenvoudig te installeren en te gebruiken. Dan maak je met GFI de juiste keuze, want behalve dat we aan die eisen voldoen, bieden we ook nog eens het ‘ultieme vangnet’. Aan GFI MailEssentials bijvoorbeeld kun je tot wel vijf antivirus-engines toevoegen, namelijk Bitdefender, VIPRE, Kaspersky, McAfee en Avira. GFI is daarin uniek. Elk heeft zijn eigen specifieke scope, maar in combinatie met GFI vormen ze een ondoordringbare barrière. Dat is een USP waarmee je als reseller een heel goed verhaal naar je klanten hebt.”

Zakendoen met DCC Nederland
GFI Software is het focusmerk van DCC, maar ook Avira, Bitdefender, Secunia, VIPRE en ISL Online behoren tot het portfolio. Recentelijk zijn daar nog AppRiver en Panorama 9 voor MSP’s aan toegevoegd. “Wat wij belangrijk vinden, is om resellers van antivirusoplossingen op het spoor te zetten om in het verlengde daarvan ook actief te worden op het gebied van netwerkbeveiliging. De klantrelatie is er al, dus is meeromzet maken bij dezelfde klant heel aantrekkelijk. Wij ondersteunen resellers daarbij niet alleen met onze bovengemiddelde kennis en ervaring met onze producten en de markt, maar ook met een zeer interessante marge en een adequaat GFI-partnerportal, dat resellers in staat stelt om snel een overzicht te krijgen van de status van hun klantorders en licenties. Maar ze kunnen er ook terecht voor sales- en marketingtools en technical support. En voor wat daar niet te vinden is, kunnen ze vanzelfsprekend terecht bij een van onze medewerkers”, zo besluit Ladage.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met DCC Nederland, telefoon 023-5553220, sales@dcc-nederland.nl of www.dcc-nederland.nl

[Dit artikel is eerder verschenen in ChannelConnect Magazine nummer 5-2015]