Infotheek Group neemt Centralpoint.nl over

Infotheek Group neemt online IT-leverancier Centralpoint.nl over. Met de overname groeit het Leidse Infotheek uit tot marktleider in de Benelux met een omzet van ruim 700 miljoen euro en circa 900 medewerkers in 14 landen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) moet nog akkoord gaan met de overname.

Centralpoint.nl is in 2001 opgericht door Brian Speelman en groeide sindsdien uit tot de grootste zakelijke online IT-leverancier van Nederland met een omzet van 120 miljoen euro. Infotheek neemt de aandelen over van Greenfield Capital Partners en Brian Speelman. Het overnamebedrag wordt niet bekendgemaakt.

centralpoint
Jordy Kool

Met de acquisitie gaat Infotheek Group concurreren met de Europese IT-top. De overname past in de consolidatietrend die al enkele jaren gaande is op de Europese IT-markt. Met de acquisitie van Centralpoint.nl wordt ervaring en kennis in huis gehaald op het gebied van online verkopen, die gebruikt kunnen worden in het grootzakelijke klantsegment van het recent overgenomen Scholten Awater. Tevens zorgt de acquisitie voor een verankering van deze kennis in Nederland. Dankzij de ontwikkelcapaciteiten van Centralpoint.nl kan Infotheek Group blijven innoveren en kunnen grote klanten effectiever ondersteund worden met onder meer gepersonaliseerde portals en geautomatiseerd inkopen.

“Met de overname zetten we de lijn voort die we met ze aandeelhouder Altor zijn gestart”, zegt Jordy Kool, CEO van Infotheek Group. “Met de online kennis en ervaring die we in huis halen, bieden we ons gezamenlijke klantenbestand een bredere online toegang tot circulaire IT. Ook kunnen we hierdoor een grotere doelgroep bereiken om zodoende de levensduur van nog meer IT-producten te verlengen. Samen vormen we een sterke toekomstbestendige speler op zowel de nationale als de Europese IT-markt.”

centralpoint
Brian Speelman

Brian Speelman, CEO van Centralpoint.nl: “Sinds de start in 2001 heeft Centralpoint.nl in eigen beheer een zeer gebruiksvriendelijk online bestelplatform ontwikkeld voor de verkoop van IT-producten in de zakelijke markt. Met de toetreding tot de Infotheek Group gaan wij onze expertise op het gebied van e-commerce ook inzetten in alle voor Infotheek Group relevante marktsegmenten. Wij hebben er alle vertrouwen in dat wij hiermee onze gezamenlijke klanten nog beter en completer van dienst gaan zijn.”

Een van de belangrijkste strategische pijlers is het inspelen op het veranderende aankoopgedrag. Kool: “We zien ons samengaan als de ultieme formule om te blijven innoveren en de organische groei te versnellen.” Speelman vult aan: “We blijven investeren in een efficiënt bestelproces, snelle leveringen, innovatieve dienstverlening en optimale ondersteuning vanuit onze online, field- en telesales team. Zo willen we de klantbeleving naar een nog hoger niveau tillen.”

Meer informatie: www.infotheek.com