Recordkwartaal voor Insight Enterprises

Insight Enterprises zag in het afgelopen tweede kwartaal de netto-omzet stijgen met 16 procent om uit te komen op 1,68 miljard dollar. De brutowinst steeg met 20 procent tot 251,4 miljoen dollar. Het nettoresultaat pluste met 19 procent tot 69,3 miljoen dollar, wat leidde tot een winst per verwaterd aandeel van 1,11 dollar, een stijging van 16 procent ten opzichte van vorig jaar.

“Ik ben blij om te melden dat onze sterke salesmanagement- en operationele discipline in een stabiele en groeiende IT-markt, ons in de eerste helft van 2017 recordresultaten hebben opgeleverd,” aldus Ken Lamneck, President en Chief Executive Officer van Insight, in een toelichting op de cijfers. “Nu we de tweede helft van 2017 ingaan, geloven we dat onze groeiende cloud-, datacenter- en supply chain-oplossingen, in combinatie met onze sterke operationele focus, ons zullen helpen om extra marktaandeel te behalen en toegevoegde waarde te leveren voor onze stakeholders.”

De EMEA-resultaten Q2 2017 waren:
– Netto-omzet 346,1 miljoen dollar, groei van 1 procent vergeleken op jaarbasis.
– Brutowinst 55,7 miljoen (16,1 procent brutomarge), een plus van 8 procent.
– Operationele winst plus 20 procent naar 13,5 miljoen dollar (ofwel 3,9% van de netto-omzet).

Frank Hoekstra

Frank Hoekstra, Vice-President Insight Benelux: “Niet alleen wereldwijd maar ook in Europa liet Insight afgelopen kwartaal recordresultaten zien. Dit klinkt wellicht vreemd met een bescheiden omzetgroei van 1 procent in EMEA, maar daarachter gaat de succesvolle transitie naar de cloud schuil. Daarvan wordt de omzet over een langere periode uitgesmeerd, maar draagt het wel meteen bij aan de winststijging (earnings from operations) van 20 procent in EMEA ten opzichte van het van tweede kwartaal in 2016. Wederom draagt de Benelux bovengemiddeld bij aan de Europese groei en daar zijn we uiteraard trots op. Het is tevens een bevestiging dat we de juiste koers varen met onze Manage & Transform-strategie, waarin het aandeel diensten verder toeneemt om de ‘Intelligent Technology Solution Provider of Choice’ te kunnen zijn voor onze klanten.”

Meer informatie: www.nl.insight.com