PCI breidt clouddienstverlening uit met overname TARQ

Digitale werkplek- en IT-specialist PCI Nederland heeft IT Cloud dienstverlener TARQ overgenomen. Hiermee verrijkt PCI zijn bestaande cloudaanbod met onder meer een private cloudomgeving en een calamiteit- en uitwijkservice. Daarnaast haalt het bedrijf met de overname van TARQ specialistische kennis in huis waar klanten direct van kunnen profiteren, onder meer in de vorm van nog snellere implementatietrajecten.

Deze overname is voor PCI de tiende op rij, waarmee het bedrijf uit Lijnden groeit naar een personeelsbestand van 340 medewerkers.

TARQ is een Nederlandse IT Cloud dienstverlener, die vanuit datacenters in Zoetermeer en Amsterdam managed desktop-, server-, cloud-, infrastructuur-, backup- en uitwijkdiensten aanbiedt. De medewerkers van TARQ worden onderdeel van de IT-tak van PCI Nederland. Bas Kamphuis, eigenaar van PCI Nederland: “Met deze overname breiden wij onze IT-dienstverlening verder uit en halen we specialistische kennis binnen die een-op-een aansluit bij de expertise van de IT consultants die we reeds in huis hebben. Onze nieuwe collega’s van TARQ kunnen dus zonder meer doorgaan met waar ze goed in zijn.”

De diensten van TARQ vormen een perfecte aanvulling op het portfolio van PCI. Het huidige werkplekautomatiseringsaanbod van PCI is gebaseerd op de open, publieke cloud en dat wordt nu uitgebreid met de beschermde, private cloud van TARQ. Ook de bijzonder hoog aangeschreven calamiteit- en uitwijkservice van TARQ gaat deel uitmaken van het PCI-aanbod. “Dit past goed in de groeiambities van PCI Nederland,” zegt Kamphuis. “Waar we van origine de landelijke leverancier van printoplossingen waren, hebben we ons de laatste jaren ontwikkeld tot dé specialist op het gebied van de digitale werkplek en de digitalisering van documentstromen. PCI staat in de markt bekend als een kennispartner die zijn klanten proactief adviseert. Een van de manieren waarop we dat doen is door kennissessies en round tables te organiseren waarin we met klanten van gedachten wisselen over de uitdagingen waar zij zich voor geplaatst zien en waar onze experts aanschuiven om tot de best mogelijke oplossingen te komen. ”

Met zijn clouddienstverlening neemt PCI een unieke plek in op de Nederlandse markt. Het bedrijf levert niet alleen de hardware en de architectuur voor de digitale werkplek, maar heeft ook een in-house financieringsoplossing, waardoor ondernemers niet hoeven te investeren wanneer zij de overstap naar de cloud willen maken. Er wordt betaald per medewerker, per maand. “Dat maakt onze cloudproducten bij uitstek geschikt voor het MKB,” zegt Kamphuis. “Werkplekoplossingen die anders alleen beschikbaar waren voor veel grotere organisaties, liggen nu ook binnen het bereik van kleinere ondernemingen, zonder dat er initiële investeringen nodig zijn.”

Meer informatie: www.pcinederland.nl