IJzersterke cijfers voor Insight Enterprises

Insight Enterprises heeft de bedrijfsresultaten van het afgelopen derde kwartaal, eindigend op 30 september 2017, bekend gemaakt. De netto-omzet steeg met 26 procent tot 1,76 miljard dollar, waarbij de brutowinst uitkwam op 226,1 miljoen dollar, een plus van 24 procent. De winst per verwaterd aandeel steeg met 3 procent naar 62 dollarcent.

In het verslagkwartaal werd de Nederlandse cloudserviceprovider Caase.com overgenomen. “De resultaten van dit kwartaal weerspiegelen wederom onze solide uitvoering in alle segmenten waarin wij werkzaam zijn. Onze kernactiviteiten stimuleerden een winstgevende groei en we realiseerden de te verwachten winstaanwas, dankzij de acquisitie van Datalink in januari dit jaar,” zei Ken Lamneck, President en Chief Executive Officer van Insight. “Ons bedrijf is gezond. We hebben ook dit jaar marktaandeel gewonnen en onze strategische vaardigheden en mogelijkheden vergroot met de toevoeging van Datalink, wat doorslaggevend zal zijn voor ons aanhoudende succes.”

Lamneck toonde zich zeer tevreden over de wereldwijde uitvoering in de eerste negen maanden van 2017. “Onze strategie en oplossingen zijn erop gericht om klanten direct te helpen hun IT-middelen efficiënt te beheren en hun bedrijf, met oog op de toekomst, te transformeren. In een stabiele vraagomgeving geloven we dat onze uitgebreide supply chain-, cloud-, datacenter- en softwaremogelijkheden, in combinatie met een gedisciplineerde uitvoering, ons goed van pas zullen komen bij het afsluiten van een recordjaar in 2017.”

De netto-omzet in de EMEA-regio van 312,2 miljoen dollar was gelijk aan die van de vergelijkbare periode vorig jaar. De brutowinst kwam uit op 41,6 miljoen dollar, een stijging met 9 procent. Als gevolg van een verlies van 3,6 miljoen dollar op de verkoop van de Russische activiteiten was er een operationeel verlies van 2,1 miljoen dollar in het derde kwartaal 2017, vergeleken met de operationele winst van 270.000 dollar in het derde kwartaal van 2016.

Frank Hoekstra, Vice-President Insight Benelux: “Na opnieuw sterke resultaten wereldwijd en in de Benelux kunnen we een extra impuls geven aan de innovatiekracht van Insight met de acquisitie van Caase.com. Net als Datalink zal Caase.com opereren als aparte divisie van Insight, maar draagt het wel direct bij aan onze resultaten en aan de toegevoegde waarde voor onze klanten. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst!”

Meer informatie: www.insight.com