Cognizant ziet omzet in Q2 stijgen met 8,9 procent

De wereldwijd actieve ICT-dienstverlener Cognizant Technology Solutions Corporation boekte in het tweede kwartaal van 2017 en omzet van 3,67 miljard dollar, 8,9 procent meer dan in het vergelijkbare kwartaal vorig jaar, en 3,5 procent meer dan in Q1 2017.

De winst per aandeel (GAAP) kwam uit op 80 dollarcent, tegenover 41 dollarcent vorig jaar. Het kwartaaldividend is vastgesteld op 15 dollarcent per aandeel.

De netto-winst (GAAP) bedroeg 470 miljoen dollar, vergeleken met 252 miljoen dollar in Q2 2016. De operationele marge bedroeg 16,5 procent (GAAP) en 20 procent non-GAAP. “Cognizant heeft sterk gepresteerd in het tweede kwartaal als gevolg van onze continue inzet om klanten te helpen bij het realiseren van de toegevoegde waarde die het digitaliseren van hun complete organisatie met zich meebrengt. Dat noemen we ook wel ‘digitaal zijn op schaal’,” aldus CEO Francisco D’Souza. “We blijven focussen op het versnellen van de overgang naar digitale services en oplossingen, maar blijven ook investeren in onze core business en de executie van onze marge-verbeterende en aandeleninkoopprogramma’s.”

Voor het derde kwartaal mikt het bedrijf op een omzet tussen 3,73 en 3,78 miljard dollar. De non-GAAP winst per aandeel zou minimaal 94 dollarcent moeten zijn. Daarmee zou de totale omzet in 2017 moeten uitkomen op 14,7 tot 14,84 miljard dollar en een non-GAAP winst per aandeel van tenminste 3,67 dollar.
“Onze tweede-kwartaalcijfers en bijgestelde omzetverwachting voor het hele jaarlaten zien dat we goed bezig zijn in de uitvoering van onze plannen om duurzame omzetgroei te realisen en de marges te verbeteren,” zei CFO Karen McLoughlin. “Onze sterke balans en kasstromen helpen ons bij de uitvoering van ons aandeleninkoopprogramma en op toekomstige groei gerichte investeringen in de business.”

Meer informatie: www.cognizant.com