Taurus Group neemt HPC-specialist ClusterVision over

Taurus Group heeft de overname bekendgemaakt van de Nederlandse HPC-specialist ClusterVision. Een kernteam van het voormalige ClusterVision gaat de basis vormen van een nieuwe onderneming, waarin Taurus de activiteiten van ClusterVision het gebied van high performance computing voortzet.

Daaronder ook de ontwikkeling van TrinityX – een open source high performance computing cluster management ecosysteem en de bijbehorende ondersteunende services.

Het nieuwe bedrijf zal worden geleid door de oprichter van ClusterVision, Alex Ninaber. “Na de recente strubbelingen zijn we er zeker van dat we de zaak weer op de rails zullen krijgen. Alle bestaande TrinityX klanten van ClusterVision zullen in goede handen zijn”, aldus Ninaber. “Ik ben blij dat we onze activiteiten kunnen voortzetten als onderdeel van de Taurus Group. We vullen elkaar perfect aan.”

High Performance Computing (HPC) is een nichemarkt voor geavanceerde computerhardware die is geconfigureerd voor zware rekenopgaven en data modellering. HPC vereist het nauwkeurig op elkaar afstemmen van storage, netwerk- en rekenkracht voor maximale prestaties van de hardware. De explosieve groei van de hoeveelheid data leidt zeker tot een grotere vraag naa HPC in de toekomst, en dus kansen voor ClusterVision om zijn naam als vertrouwde leverancier van HPC-oplossingen te herwinnen met de financiële opdersteuning van de Taurus Group.

Sedert 2016 heeft Taurus Group al diverse bedrijven overgenomen.

Meer informatie: www.clustervision.com