NFON introduceert extra authenticatie op hardware

NFON introduceert tweefactorauthenticatie (2FA) voor zijn eindgebruikersapparatuur. Wanneer gebruikers nieuwe telefoons in gebruik nemen, zullen ze eenmalig een zogenaamde Phone Authentication PIN (PAP) moeten invoeren. “Veiligheid en betrouwbaarheid zijn voor NFON enorm belangrijk”, aldus CTO Jan-Peter Koopmann van NFON AG.

Tot nu toe werd de hardware-authenticatie op het platform uitgevoerd met behulp van het certificaat van de fabrikant en het MAC-adres van het apparaat, indien de fabrikant dit ondersteunt. Met de introductie van 2FA moet een toestel dat verbonden is met het NFON-platform geautoriseerd worden met een 6-cijferige code (PAP), bovenop de bestaande authenticatiemethodes.

Provisioning

Jan-Peter Koopmann, CTO van NFON

Dergelijke procedures zijn ook gebruikelijk bij internetbankieren, schrijft NFON in een persbericht en dat leidt volgens het Duitse bedrijf tot meer veiligheid voor alle gebruikers. “We hebben dit zo ontworpen om de impact op NFONs auto provisioning-proces, waar klanten aan gewend zijn, te beperken”, stelt Jan-Peter Koopmann. “De authenticatie integreert moeiteloos in de vertrouwde processen tijdens de installatie. De vuistregel is: bij de afweging tussen gemak en veiligheid moet de veiligheid vooropstaan.” De nieuwe procedure geldt alleen voor nieuwe apparaten die nog niet bij NFON zijn geregistreerd. Slimme functies, vooral bij het gebruik van meerdere apparaten, maken deze procedure bijzonder voordelig voor alle klanten en gebruikers.

Bron: NFON