Lenovo start boekjaar 2019/20 sterk met verdubbeling winst voor belastingen

Lenovo heeft in het eerste kwartaal van boekjaar FY19/20 een groepsomzet van 12,5 miljard dollar gerealiseerd. Voor de fabrikant is dat het achtste opeenvolgende kwartaal van groei.

Het inkomen vóór belastingen is jaar-op-jaar meer dan verdubbeld met een groei van 127 miljoen dollar naar 240 miljoen dollar. Ook het nettoresultaat is meer dan verdubbeld en steeg met 85 miljoen naar 162 miljoen dollar.

De sterke resultaten worden met name gedragen door de Intelligent Devices Group (IDG). De PC en Smart Devices Group (PCSD) bleef groeien in omzet met dubbele cijfers (12 procent), terwijl de hoogste winst ooit werd behaald in een fiscaal eerste kwartaal. Het resultaat vóór belastingen bedroeg 524 miljoen dollar, een stijging van 98 miljoen dollar. In PC’s bereikte Lenovo een record-marktaandeel van 24,9 procent. Dat betekent dat één op de vier PC’s wereldwijd een PC van Lenovo is. Deze sterke resultaten worden gedreven door innovatie, een klantgericht productportfolio en voortdurende focus op operationele uitmuntendheid.

De tweede business unit van IDG, de Mobile Business Group (MBG), leverde ook een winstgevend kwartaal op en verbeterde de inkomsten voor belastingen met 100 miljoen dollar. In de toekomst wil MBG zijn winstgevendheid op peil houden door te zoeken naar mogelijkheden om met nieuwe innovatieve producten winstgevende groei te stimuleren in nieuwe markten.

Ook de Data Center Group (DCG) bleef de winstgevendheid jaar op jaar verbeteren voor inmiddels het achtste opeenvolgende kwartaal. De omzet uit opslag groeide met meer dan 80 procent op jaarbasis, terwijl Software Defined Infrastructure (SDI) jaar-op-jaar met dubbele cijfers bleef groeien. De groep zal blijven uitbreiden als een full-stack datacenter-speler.

Meer informatie: www.lenovo.com