HPE ProLiant bereikt ongeëvenaarde prestaties en breekt 37 records

Hewlett Packard Enterprise heeft 37 benchmark wereldrecords behaald en is daarmee een koploper op het gebied van performance en efficiency. De prestaties werden bereikt op de nieuwe HPE ProLiant DL325 en HPE ProLiant DL385-servers die uitgerust zijn met de 2e generatie AMD EPYC-processor.

Met de nieuwe HPE ProLiant DL325- en HPE ProLiant DL385-servers verslaat HPE eerdere performancerecords voor virtualisatie met maar liefst 321 procent en power efficiencyrecords met 28 procent. De servers leveren resultaten die de waarde van virtualisatie, cloud, enterprise-infrastructuur en data-intensieve workloads herdefiniëren.

proliant

Nieuwe maatstaf voor virtuele omgevingen

Virtualisatie verhoogt het gebruik van serverresources en verlaagt de operationele kosten. Daarom is virtualisatieperformance een belangrijke maatstaf voor de effectiviteit en efficiëntie van cloud en datacenters. De HPE ProLiant DL385 met twee 2e generatie AMD EPYC-processors heeft het vorige wereldrecord voor virtualisatie opzij geschoven met 61 procent betere performances3 en een 29 procent betere prijs-performanceverhouding.

Op vergelijkbare wijze voor databasevirtualisatie leverde de HPE ProLiant DL325 een prestatieverbetering van maar liefst 321 procent5 ten opzichte van de vorige recordhouder. Dit levert een aanzienlijk flexibiliteitsvoordeel op in database provisioning en onderhoud voor cloud-, big data- en IoT-omgevingen. Dankzij deze excellente performance en efficiency kunnen meer workloads op minder servers worden uitgevoerd. Hierdoor worden niet alleen hardware-acquisitie en operationele kosten verlaagd, maar ook softwarekosten als applicaties per processor worden gelicentieerd.

Waarde halen uit data

Data is het nieuwe goud in de 21ste eeuw en levert een schat aan waarde waaruit bedrijven inzichten kunnen genereren om de bedrijfsvoering te verbeteren en de klantervaring te transformeren. Snelle data-analyse om dit vervolgens in waarde om te zetten, vereist uitzonderlijke verwerking, geheugen en I/O-capaciteit.

De HPE ProLiant DL325 met single 2e generatie AMD EPYC-processor veroverde de leidende positie in memorydata-analyse op Apache Hadoop. De nieuwe server versloeg de vorige leiders in zowel de 10TB Scaling Factor als de 30TB Scaling Factor met respectievelijk 38 en 37 procent performanceverbeteringen. Bovendien leverde de HPE ProLiant DL325 een 30% beter prijs-prestatievoordeel op.

Meer energie-efficiëntie

Het wereldwijde datacenter-energieverbruik is sinds 2000 met 155 procent gestegen en zal naar verwachting met hetzelfde tempo groeien.
De nieuwe HPE ProLiant DL385 met de 2e generatie AMD EPYC is nu ’s werelds zuinigste server met twee processors en verbetert de serversefficiency met 28 procent ten opzichte van de vorige marktleider.

Meer informatie: www.hpe.com/servers/benchmarks