Intel chip-tekorten nopen Dell Technologies tot bijstelling omzetverwachting

Dell Technologies moest zijn omzetverwachting voor het lopende boekjaar met ruim 1 miljard dollar naar beneden bijstellen. Langdurige CPU tekorten van Intel, de aanhoudende zwakte van de Chinese economie en klanten die iets minder uitgeven nadat ze over zijn gegaan op Windows 10 waren de voornaamste oorzaken hiervan. Ook de serverbusiness staat onder druk.

Dell gaat voor het gehele boekjaar uit van een omzet tussen 91,5 en 92,2 miljard dollar, dat is flink lager dan de eerder uitgesproken verwachtingen van 92,7 tot 94,2 miljard dollar omzet.

Intel CPU-tekorten zorgen voor druk op de verkoop van zowel zakelijke als consumenten pc’s. Intel legt focus op processors van 10 nm en 7 nm, waarbij serverchips voor cloud providers veel aandacht hebben. Er is hierdoor minder capaciteit beschikbaar voor 14 nm chips voor pc’s.

Dell zag de omzet in het derde kwartaal met 2 procent stijgen naar 22,8 miljard dollar, de nettowinst kwam uit op 552 miljoen dollar.

– De omzet van de Client Solutions Group steeg met 5 procent naar 11,4 miljard dollar.
– De Infrastructure Solutions Group zag zijn omzet met 6 procent dalen tot 8,4 miljard dollar. De verkoop van storage toepassingen steeg met 7 procent naar 4,1 miljard dollar. Daartegenover daalde de omzet in servers en netwerken met 16 procent naar 4,2 miljard dollar.
– De omzet van VMware omzet steeg met 11 procent tot 2,46 miljard dollar.

Dell EMC Forum

Volgende week dinsdag vindt op dinsdag 3 december weer het inmiddels traditionele Dell EMC Forum plaats in De Fabrique in Utrecht. Het programma begint om 10.00 uur. Klik hier voor aanmelding.

Meer informatie: www.dell.com