Groepsomzet Lenovo groeit opnieuw

Computerfabrikant Lenovo zag de groepsomzet in het tweede kwartaal van boekjaar FY19/20 toenemen tot 13,5 miljard dollar, en reliseerde daarmee het negende opeenvolgende kwartaal van jaar-op-jaar groei.

Het inkomen vóór belastingen steeg met 45 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar eerder en kwam uit op 310 miljoen dollar. Het nettoresultaat steeg met 20 procent naar 202 miljoen dollar. De omzetmix bleef evenwichtig verdeeld over de vier regio’s van het bedrijf.

De sterke resultaten werden aangevoerd door de Intelligent Devices Group (IDG). De PC en Smart Devices Group (PCSD), een van de twee IDG bedrijfsonderdelen, rapporteerde een omzet van 10,7 miljard dollar en een record-PTI-marge van 5,7 procent. Het verkoopvolume in pc’s kende een sterke jaar-op-jaar groei van 7,1 procent, resulterend in een totale PCSD-omzetgroei van 4,1 procent jaar-op-jaar. Het resultaat vóór belastingen bedroeg 612 miljoen dollar, een plus van 97 miljoen dollar jaar-op-jaar. In pc’s heeft Lenovo nu een marktaandeel van 24,4 procent en behield daarmee haar positie als de wereldwijde nummer 1 in pc’s.

De tweede business unit van IDG, de Mobile Business Group (MBG), boekte zijn vierde opeenvolgende winstgevende kwartaal en positieve PTI met een verbetering van 57 miljoen dollar jaar-op-jaar. Hoewel er een kleine omzetdaling werd gerapporteerd naar 1,5 miljard dollar, blijft de groep zich concentreren op voorraadbeheer, portfolio-efficiëntie en zorgvuldige kostenbeheersing om de marges te vergroten.

De Data Center Group (DCG) rapporteerde zijn 9e opeenvolgende kwartaal met beperkte verliezen. De totale omzet in DCG daalde met 13,8 procent als gevolg van lagere prijzen voor belangrijke componenten en een zwakke vraag van enkele van de grootste hyperscale-klanten. De omzet – exclusief Hyperscale – groeide met bijna 13 procent jaar-op-jaar, waarbij China ruim 47 procent meer omzette. Daarnaast was er een sterke groei in Opslag, Software Defined Infrastructure en High Performance Computing als gevolg van een uitgebreid opslagportfolio, sterke ThinkAgile-aanbiedingen en nieuwe gewonnen HPC-projecten.

De omzet uit software en services groeide met 35 procent jaar-op-jaar tot bijna 900 miljoen dollar. Device as a Services (DaaS), ondersteuningsservices en managed services groeiden allemaal aanzienlijk en droegen bij aan de resultaten en de voortdurende diversificatie van de inkomstenstromen van Lenovo. Verwacht wordt dat dit bedrijfsonderdeel zeer binnenkort de 1 miljard dollar omzetgrens per kwartaal zal overschrijden.

Meer informatie: www.lenovo.com