Cyber Security Week


Over het evenement

Van 25 tot 29 september vindt in Den Haag de tweede editie van de internationale Cyber Security Week plaats.

Tijdens meer dan 40 evenementen zullen honderden experts op het gebied van internetveiligheid en cybercrime afkomstig uit overheid, bedrijfsleven en wetenschap gedurende een week hun kennis delen, de laatste ontwikkelingen bespreken en nieuwe innovatieve ideeën pitchen.

Samen gaan ze op zoek naar innovatieve oplossingen voor één van de grootste uitdagingen in onze moderne, digitale wereld: hoe verzekeren we ons van een veilige cybertoekomst? Belangrijke onderdelen van de Cyber Security Week zijn de Europol-INTERPOL cybercrime conferentie en de finale van de EC-Council hacking competitie Global CyberLympics.

Nederland heeft als internationaal dataknooppunt en digitale toegangspoort tot Europa een belangrijke taak om de strijd met deze bedreigingen aan te gaan en de cyberveiligheid van onze vitale infrastructuur maximaal te garanderen.

Deelnemende partijen aan de Cyber Security Week zijn Europol, INTERPOL, NATO, vertegenwoordigers van verschillende Europese veiligheidsclusters uit o.a. de UK, België, Duitsland en Frankrijk en vele grote en kleine bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in cyber security. Via seminars, lezingen, workshops, challenges en showcases krijgen de deelnemers en bezoekers van de CSW de laatste ‘ins en outs’ te horen op het gebied van cyberveiligheid en worden ze uitgedaagd om hun kennis te delen, aan te scherpen en in te zetten.

De Cyber Security Week is een initiatief van The Hague Security Delta (HSD), het toon-aangevende veiligheidscluster in Europa waarin bedrijven, overheden en kennisinstellingen samenwerken op het gebied van cyber security-innovaties en kennisontwikkeling, nationale en stedelijke veiligheidsvraagstukken, de bescherming van vitale infrastructuren en binnen het forensisch werkveld. Veel programmaonderdelen van de CSW zullen plaatsvinden op de campus van HSD maar ook andere locaties in Den Haag – de internationale stad van Vrede, Recht en Veiligheid – zullen het toneel vormen waaronder het WTC, de Fokker Terminal en New Babylon.

De Cyber Security Week wordt geopend door de loco-burgemeester van Den Haag, Saskia Bruines. Meer informatie: www.cybersecurityweek.nl

Vorig artikelOXXA.com partner event 2017 in Amsterdam
Volgend artikelFirst dcypher Symposium in Utrecht
Maakte als afgestudeerd jurist (Internationaal Recht) in 1984 de overstap naar de IT-branche en leerde gedurende 16 jaar als marketing- en marcom manager de channel grondig kennen. Sinds 2004 werkzaam als freelance communicatieadviseur en contentproducent. Vanaf 2009 als (web-)redactiechef medeverantwoordelijk voor vorm en inhoud van ChannelConnect, hét kennisplatform voor businesspartners in de ICT-branche.