Programma 2018: ChannelConnect Academy

Sellair introduceert de ChannelConnect Academy voor channelpartners. Uit de vele gesprekken met relaties tijdens events van dit jaar blijkt dat kennisoverdracht een steeds grotere plaats inneemt in de relatie tussen vendors en distributeurs, tussen distributeurs en hun resellers en tussen resellers en hun eindklanten. Techniek en de markt bewegen zich in sneltreinvaart en dan staat stilstaan gelijk aan hard achteruit hollen.

 

ChannelConnect wil de groeiende behoefte aan kennis en kennisdeling bij channelpartners komend jaar handen en voeten geven. Om een nieuwe dimensie toe te voegen aan haar claim ‘hét kennisplatform voor ICT businesspartners’. Dit gaat in 2018 gebeuren in de vorm van een framework waarlangs channelpartners hun medewerkers kunnen bijscholen. Het is de gedachte dat vendors en/ of distributeurs het ‘collegegeld’ voor de cursisten van hun resellers vooral voor rekening nemen en daarmee extra waarde toevoegen binnen hun partnerprogramma.

Masterclass

Aanvullend is er vier keer per jaar een sterk interactieve masterclass waar directies en management zich kunnen laten bijpraten en hun vragen kunnen inbrengen.

Programma

Het programma van de ChannelConnect Academy is gericht op de teams in het commerciële veld. We hebben het programma zo toegankelijk mogelijk gemaakt en hebben daarom gekozen voor vier tracks:
1. Big data, Business Intelligence, Analytics, artificial intelligence
2. Internet of Things, blockchain
3. Security, GDPR (AVG), informatiebeveiliging en wet- en regelgeving
4. VoIP, UC, UCaas en CPaas

De workshops worden verzorgd door:
• Marco Heida – IoT
• Rob Kurver – Telecom
• Mabel de Vries – Security / AVG

Toelichting per track

Alle workshops van ChannelConnect Academy zijn voor commerciële customer facing teams. Er zijn vier varianten.

1. Open Inschrijving
De dagen voor commerciële teams zijn op basis van open inschrijving en vinden plaats op een vaste externe locatie. Inschrijving per persoon is mogelijk. De onderwerpen worden vooraf in de kalender kenbaar gemaakt.

2. Inhouse Track Standaard
De inhoud van de inhouse-dag is gelijk aan die van de open inschrijving, maar wordt verzorgd op locatie van een organisatie. Alleen medewerkers van één organisatie hebben toegang tot de training waardoor klantcases en interne kennisoverdracht tussen medewerkers open kan worden besproken. Een workshop variant kan op aanvraag worden toegevoegd. Het aantal deelnemers is beperkt tot 10 personen om kennisoverdracht en interactie te garanderen.

3. Inhouse Track Tailormade
De maatwerkdag(en) zijn in te richten naar wensen van de klant. Dit houdt in dat de onderwerpen zelf op hoofdlijnen kunnen worden bepaald om de training specialistischer te maken. De basis van de tailormade tracks zijn altijd op basis van een of meerdere cases. Zo krijgen medewerkers een breed aanbod handvatten toegespitst op hun klantengroep en met herkenbare vraagstukken. Er zal in een workshop-achtige vorm worden gewerkt om deelnemers met de materie te kunnen laten werken. Maximaal 10 deelnemers.

4. Masterclasses
AcademyChannelConnect organiseert vier keer een masterclass omdat uit veel gesprekken dat veel directies en management behoefte hebben aan kennisoverdracht en sparring met gelijkgestemden. Het belangrijkste doel is om leidinggevenden mee te nemen in de ontwikkelingen en kansen. En we willen de risico’s belichten waarmee ze rekening moeten houden. Het is niet enkel goud dat er blinkt.

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine nummer 8-2017]

Lees het artikel hier in PDF