Tech Data’s ‘The Battle of the Brands’ groot succes

Op vrijdag 14 september organiseerde Tech Data Nederland een wedstrijd skûtsjesilen onder het veelzeggende motto ‘The Battle of the Brands.

De deelnemers verzamelden zich rond 11.30 uur in Hotel Galamadammen in het Friese Koudum. Daar lagen 14 skûtsjes aangemeerd klaar om de ruim 150 deelnemers aan boord te nemen. Deze voormalige vrachtschepen zijn ruim 100 jaar oud en worden geweldig onderhouden door de schippers en hun crews.

De deelnemende brands – allemaal toeleveranciers van de Advanced Solutions tak van Tech Data – die een skûtsje bemanden waren Cisco, Hewlett Packard Enterprise, Oracle, VMware Nederland, NetApp, IBM, RSA Security, Check Point Software Technologies, Lenovo, Hitachi Data Systems, Google, Dell EMC en natuurlijk een eigen crew van Tech Data.

De skûtsjes liggen gereed voor vertrek

‘The Battle of the Brands’ bouwt voort op een zeiltraditie van inmiddels 15 jaar. Het relatie-event is inmiddels de verantwoordelijkheid van Marc Van Ierland, directeur Advanced Solutions bij Tech Data. Het event is destijds gestart door Huib Klaassens, toen directeur bij het later door Avnet overgenomen Bell Micro, dat zelf weer opging in Tech Data. Kees Ruiters, inmiddels sales director converged bij Tech Data, zou met elf keer deelname wel eens de meest ‘oudgediende’ kunnen zijn.

 

 

Marc van Ierland spreekt zijn gasten toe

 

Na een welkomstwoord gaf Marc van ierland een korte speech over de recente ontwikkelingen bij de value divisie, waarin hij aangaf dat de gebruikelijke kinderziektes na een fusie achter de rug zijn en zijn mensen weer volledig hun focus op de business hebben. Daarna gaf de wedstrijdorganisator Eus Nieuwenhuis op zijn eigen ludieke wijze de Skûtsje briefing.

 

Vanuit de haven van Koudum voerde de vaartocht over de Fluessen naar Heeg. Na de lunch startte de echte race en dan gaat het ook echt ergens om. De schippers van de Skûtsjes deden wel aardig, maar winnen was duidelijk wel het belangrijkste, een aardige parallel met de distri business. Met een mooie windkracht 4 laveerden de Skutsjes weer tegen de wind in terug naar Koudum.

 

…en de winnaar is team Cisco!

Bij het hotel aangekomen stond daar de bediening in de rij met schalen bitterballen en kelkjes Berenburger. Daarna was de prijsuitreiking, waarna de ‘Cisco-boot’ genaamd de Grytsje Obus zich een jaar lang kampioen mag noemen. De – uitstekende – organisatie van het event was in de vertrouwde handen van Hanneke Verlinden en Carolien van Giersbergen van Tech Data. Zij kijken, samen met de deelnemers en medewerkers van Tech Data, al weer reikhalzend uit naar de editie van 2019.

www.techdata.nl