Tech Data ziet winst toenemen bij iets lagere omzet

Distributeur Tech Data boekte in het eerste kwartaal van boekjaar 2020 een omzet van 8,4 miljard dollar, 2 procent minder dan in dezelfde periode vorig boekjaar. Gemeten op basis van constante wisselkoersen was er sprake van een omzetgroei van 3 procent. De nettowinst groeide met 64 procent en kwam uit op 55,4 miljoen dollar.

In de EMEA-regio was de omzetdaling scherper dan gemiddeld (- 8 procent) wat een omzet 4,3 miljard dollar betekende. Belangrijkste oorzaken waren volgens Tech Data de Brexit, de concurrerende markt en politieke onrust in bepaalde landen.
In de Amerikaanse regio steeg de omzet naar 3,8 miljard dollar, terwijl de regio Asia Pacific de omzet met 15 procent steeg naar 310 miljoen dollar.

Positieve vooruitzichten

“We zijn verheugd dat we ons boekjaar 2020 met een solide start hebben kunnen aftrappen. De winst per aandeel groeide in Q1 met dubbele cijfers, de cash flow en de ROI waren zeer positief en we boekten goede voortgang in onze strategie en investeringen in de toekomst,” aldus CEO Rich Hume. “Onze teams presteerden goed in het kwartaal, ondanks de onzekerheid op de markt, waarin de groei enigszins is vertraagd ten opzichte van vorig jaar, maar de vraag blijft solide. We blijven positief over de algemene vooruitzichten voor IT-uitgaven in het lopende jaar.”

Meer informatie: www.techdata.com