Tech Data aangesteld als Europees distributeur voor Cisco Meraki Go wifioplossingen

Tech Data heeft een pan-Europese distributieovereenkomst gesloten voor het draadloze productassortiment Cisco Meraki Go, waarmee bedrijven met minder dan 50 medewerkers eenvoudige maar krachtige wifi-toegang krijgen.

De Meraki Go-toegangspunten zijn specifiek ontwikkeld voor het toenemende aantal kleine bedrijven dat snelle, beveiligde en betrouwbare wifi-toegang nodig heeft. Deze producten vormen een belangrijke verkoopkans voor resellers die zich op het MKB richten.

Jason Boxall, vice-president Vendors and Alliances, Europe bij Tech Data zegt: “We kunnen gebruikmaken van Tech Data’s uitgebreide bereik in de MKB-sector om een groei van de Cisco Meraki-oplossing te genereren. Dit is een fantastische kans voor bestaande Meraki-partners om hun aanwezigheid in de MKBmarkt uit te breiden. Ook resellers met een focus op de behoeften van kleine bedrijven kunnen het Meraki-merk nu op de markt introduceren. Kleine bedrijven zoeken wifi-oplossingen met hoge prestaties en betrouwbaarheid, en met de beveiliging en flexibiliteit die nodig is om ervoor te zorgen dat gasten veilig en efficiënt wifi kunnen gebruiken. Er is nog altijd veel groeiruimte met wifi in de MKB-markt. Meraki is een leidinggevende oplossing voor grote bedrijven en met de oplossingen van Meraki Go kan deze impact zich nu verder uitbreiden naar de MKBbranche.”

De Meraki Go-oplossingen zijn met name geschikt voor bedrijven zoals cafés, kleinere hotels en pensions, winkels en kleine kantoren. Tech Data zorgt er samen met Cisco voor dat alle partners beschikking hebben over de Meraki Go toegangspunten en over geschikte sales- en marketingmaterialen en ondersteuning. Kevin Rezai, Global Product Sales Lead voor Meraki Go bij Cisco: “Veel organisaties vertrouwen op Meraki wifi-oplossingen vanwege de eenvoud en gebruiksvriendelijkheid van de producten. Voor kleinere bedrijven wordt wifi net zo belangrijk als voor grote ondernemingen. Onze MKB-partners hebben de mogelijkheid de prestaties en betrouwbaarheid te leveren waar Meraki om bekend staat. We zullen ons samen met Tech Data inzetten om het voor hen zo gemakkelijk mogelijk te maken de voordelen van de Meraki Go-oplossingen aan hun klanten aan te bieden.”

Er zijn twee Meraki-Go-toegangspunten verkrijgbaar, voor gebruik binnen en buiten, die met een eenvoudige app vanaf elk apparaat worden ingesteld en beheerd. Klanten kunnen probleemloos tot vier draadloze netwerken opzetten, bijvoorbeeld voor beheer, personeel en gasten. De toegangspunten kunnen samen worden gebruikt voor uitgebreide dekking.

Het productaanbod van Meraki Go-oplossingen wordt gefaseerd in de diverse Europese landen uitgerold.

Meer informatie: www.techdata.nl