ScanSource distributeur van rugged handhelds van Panasonic

Panasonic heeft technologieleverancier ScanSource tot pan-Europees distributeur benoemd om de groei op de Europese markt voor rugged handhelds te versnellen. ScanSource werkt al lang samen met Panasonic in de VS en zal zijn uitgebreide ervaring nu ook inzetten om de verkoop en marketing van Panasonic in de Europese markt voor rugged handhelds te ondersteunen.

ScanSource kan daarbij voortbouwen op het marktleiderschap van Panasonic in de Europese markt voor rugged notebooks en rugged tablets.

Naast de benoeming van ScanSource lanceert Panasonic onder de naam ‘Edge’ een speciaal channelprogramma voor handhelds, dat ontwikkeld is ter ondersteuning en stimulering van Value Added Resellers (VAR’s) in de sector. Het Edge-programma biedt wederverkopers, die voldoen aan de kwalificatiecriteria, speciale marketing-, sales- en technische ondersteuning.

“Nu bijna een derde van onze devices voor de handheld-markt ontwikkeld is, onderstreept de benoeming van ScanSource als Europese distributeur onze ambities in dit segment,” aldus Kevin Jones, Managing Director van de Mobile Solutions Business Division bij Panasonic Corporation. “ScanSource is een leider op dit gebied en biedt onze klanten veel kennis en expertise, waaronder toegang tot aanvullende programma’s en diensten. In combinatie met het Independent Software Vendor-programma (ISV) van Panasonic, biedt ScanScoure een betere focus op zakelijke oplossingen voor verschillende sectoren. Samen bieden we een combinatie van de juiste handheld-hardware, zakelijke applicaties en ondersteuning voor organisaties in alle sectoren in heel Europa.”

Marcus Ollenbuttel, Vice President of Vendor Management, bij ScanSource POS en Barcode in Europa: “Panasonic heeft veel ervaring en een uitstekende reputatie in de markten voor rugged notebooks en tablets. Het doet ons genoegen dat ze de focus nu hebben gelegd op het verder ontwikkelen van haar positie in de markt voor rugged handhelds. We kijken ernaar uit onze expertise en ons internationale netwerk van channelpartners in te zetten en samen met Panasonic te werken, zodat resellers beter in kunnen spelen op de behoeften van hun eindgebruikers.”

Volgens VDC Research realiseerde Panasonic in 2016 een groei van 176 procent in het segment van rugged handhelds. Apparaten zoals de Panasonic Toughpad FZ-F1 en FZ-N1 handheld tablets met hun unieke gekantelde streepjescodelezer aan de achterkant, hebben al een enorme reputatie opgebouwd in sectoren als transport en logistiek, retail en productie.

Meer informatie: www.scansource.com of www.panasonic.net/