Portland wordt distributeur van Scale

Portland Europe heeft een Benelux distributieovereenkomst gesloten met hyperconverged- en edge-specialist Scale Computing. Het Amerikaanse bedrijf werd in 2008 opgericht.

George van Brugge, algemeen directeur van Portland: “Wij voorzien de komende jaren een sterk groeiende vraag binnen organisaties naar innovatieve en krachtige on premises IT-infrastructuur, die eenvoudiger te managen is en bovendien als aanvulling op -of alternatief voor- de publieke cloud kan dienen. Wij zijn erg blij met de toevoeging van Scale Computing aan ons portfolio en onze partners zo te assisteren hun hybride aanbod verder uit te breiden.”

Zakelijke oplossing uitsluitend via het kanaal

Scale Computing HC3 oplossing is een appliance, een combinatie van server, storage en virtualisatie software. De software biedt verschillende noviteiten waaronder een hypervisor, software defined storage, multicluster management via het web en integratie met de publieke cloud van Google en Managed Service Providers (MSP’s). De zakelijke Scale Computing HC3 wordt uitsluitend geleverd via partners (resellers en MSP’s). De intelligente HC3-software zorgt ervoor dat meerdere clusters begrijpelijk worden gepresenteerd maar ook dat eventuele issues proactief worden verholpen.

Johan Pellicaan, Managing Director EMEA bij Scale Computing: “Scale Computing wordt door steeds meer Benelux organisaties gezien als kostenvriendelijk en eenvoudig alternatief voor ouderwetse, dure en complexe oplossingen bestaande uit niet op elkaar afgestemde servers, opslagsystemen en server-virtualisatie. Hoewel onze clusters door ‘automatic healing’ doorgaans probleemloos draaien, worden we door partners en eindgebruikers ook vaak geroemd om onze 24x7x365 support wanneer er toch iets misgaat. Door de samenwerking met Portland maken we onze oplossingen beschikbaar voor een grote groep partners die actief zijn in het MKB en mid-market.”

Inspelen op groeiende vraag naar edge-computing

Opkomende technologieën zoals IoT en Augmented Reality bieden organisaties kansen om hun organisatorische en commerciële processen verder te verbeteren. Volgens Gartner is het gevolg van die trends dat de vraag naar edge computing toeneemt om zodoende beperkingen op het gebied van latency, bandbreedte, data privacy en controle te elimineren.

Van Brugge: “In tegenstelling tot de indruk die wel eens wordt gewekt, zijn edge computing en cloud computing niet concurrerend maar vullen ze elkaar in de praktijk juist perfect aan. Wij voorzien een hybride toekomst waarin bepaalde workloads van organisaties naar de cloud verhuizen, terwijl anderen gewoon on premises blijven, maar ze onderling wel goed moeten samenwerken. Met Scale voegen onze partners een eersteklas hyperconverged oplossing toe aan hun menukaart om precies dat te realiseren.”

Meer informatie: www.portland.eu